Blog

Perfecte match: André Kuipers en het WNF

Jawel, naast onderzoek doen op vierhonderd kilometer hoogte kan deze astronaut ook nog eens menig Nederlander charmeren met zijn fantastische verhalen en prachtige beeldmateriaal uit de ruimte. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) dat naar eigen zeggen de aarde door wil geven, kan zo’n ‘celebrity’ goed gebruiken als marketingtool.

Foto's André Kuipers

André Kuipers
‘Onze’ astronaut André Kuipers verbleef twee keer in het International Space Station (ISS), waar hij wetenschappelijke experimenten uitgevoerd heeft. Daarnaast raakte hij gefascineerd door de diversiteit aan landschappen die zelfs vanuit de ruimte goed te onderscheiden zijn. Vanuit de ruimte zag hij pas echt hoe kwetsbaar en mooi de aarde eigenlijk is. Gezien het boven- én onderstaande prachtige beeldmateriaal dat hij samen met zijn collega’s vanuit de ruimte maakte, lijkt me dat ook niet meer dan logisch!

André Kuipers en WNFDe fit met het WNF
Het is André Kuipers pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het is om de biodiversiteit op aarde te behouden. En laat dit nu exact zijn waar het WNF voor staat. André besloot na de terugkeer van zijn eerste ruimtereis dan ook om ambassadeur te worden voor het WNF. André zag de aarde zoals bijna niemand anders hem zag en het WNF wil deze aarde doorgeven. Het mag duidelijk zijn dat er een sterke fit tussen de twee bestaat, wat zeer wenselijk is vanuit marketingoogpunt. Het WNF kan André daarom goed gebruiken als promotie- en marketingtool. Want zeg nou zelf: wie kan er beter weten én overbrengen hoe belangrijk onze planeet is, dan iemand die de aarde twee keer vanuit de ruimte heeft kunnen observeren?

Sociale media
Hiernaast is André Kuipers altijd zeer actief geweest op sociale media. Hij blogt en twittert er flink op los en plaatst zelfs vanuit de ruimte foto’s op Flickr. Ook heeft hij zo veel mensen weten te overtuigen om mee te doen aan het Earth Hour, een initiatief van het WNF. Het WNF zelf voert ook een actief social media beleid, dat een hoop likes en vrienden oplevert. Op hun Facebookpagina is op dit moment bovendien een grootse winactie te vinden, waarvan de promotie hieronder te zien is. Hopelijk gaan hier, naast André Kuipers, nog veel meer mensen aan meedoen. Oh, en het zou zomaar zo kunnen zijn dat je de muziek hiervan al eerder gehoord hebt. Laten we het erop houden dat dit de perfecte fit nog even benadrukt.

Plaatje WNF

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.