Blog

Online Personal Branding Tips

Een eigen LinkedIn profiel, social media, hier en daar een registratie van een vacature site. We doen er allemaal aan mee, maar is er meer uit te halen? Personal branding is nog nooit zo belangrijk geweest in de online omgeving. Er bestaat een grote kans dat HR managers jouw naam googlen bij een sollicitatie. Dan bepaalt jouw online aanwezigheid en professionaliteit de uitkomst. We hebben hieronder een aantal tips gelijst om jouw persoonlijke merk op weg te helpen.

LinkedIn
Om deze netwerksite kan je echt niet meer heen. Voor de meesten is het de enige bron op internet waar cv-waardige informatie over jezelf te vinden is. En terecht, want LinkedIn maakt grote sprongen op het gebeid van recruitment. Het onderdeel Talent Solutions van de website (betaalde HRM activiteiten door bedrijven) groeide in het derde kwartaal van 2012 alleen al met 95%!
Een volledig ingevuld profiel is een minimale vereiste. Daarnaast laat je zien actief te zijn door bedrijven te volgen, lid worden van groepen, deelnemen aan discussies, polls plaatsen, regelmatig je profiel te updaten, etc. Een leuke tip is het aanpassen van je LinkedIn url-code. Deze staat namelijk automatisch vol met cijfers, door op edit te klikken verander je het in www.linkedin.com/jouwnaam. Goed om in je cv te plakken!

Blogging
Bloggen is uitermate geschikt om je online aanwezigheid te vergroten en vooral ook te verbeteren. Hiermee deel je jouw interesse en expertise, en vergroot je de reikwijdte van je persoonlijke merknaam. Schrijven voor een bestaand platform als gastblogger verbeterd de naamsbekendheid. Je eigen blog is gemakkelijk te starten met gratis sites als Blogspot en WordPress. Nog beter is het om een weblog te beginnen op je eigen website.

Persoonlijke Website
Tegenwoordig is het niet zo gek meer je eigen website te bezitten en als je richting marketing en communicatie studeert is het bijna een must. Neem het liefst een domein waarin je eigen naam is verwerkt en link op de pagina naar je social media profielen. Het is gegarandeerd een van de hoogste zoekresultaten in zoekmachines. Mocht je geen tijd of kennis hebben om dit te doen, registreer als nog jouw eigen domeinnaam voor de toekomst en denk aan het maken van een profiel op andere sites als LinkedIn of een Aboutme.

Google Search Results
Houdt de de eerste zoekpagina’s in de gaten voor je eigen naam. Je wilt niet dat die ene foto of comment op een forum hoog in de zoekresultaten naar voren komt. De beste manier om te zorgen dat je goed bent gerepresenteerd is om zelf de content te genereren. Zorg ervoor dat je sociale profielen dezelfde naam hebben. Dat geldt niet alleen voor Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook voor Google+, Youtube, Pinterest, Flickr, Schoolbank, Waarbenjijnu en ga zo maar door. Wat er is ingevuld onder samenvatting of ‘’about’’ bij deze social media komt vaak onder de url te staan, dus stem ook deze af op elkaar. Verwijder daarnaast gedateerde informatie over jezelf, zoals een oud Hyves profiel. Mocht er nu toch ongewenste informatie hoog in de zoekresultaten worden weergeven, contacteer dan de webmaster van de site.

Tweet Tweet
Je vind het fantastisch of helemaal niks, maar Twitter helpt om je persoonlijke merk te versterken. Zorg dat je Twitter feed gelinkt is met andere websites die je gebruikt om zo meer bezoekers en nieuwe content te krijgen. Maar pas wel op dat er geen Tweetzophrenia ontstaat: het mixen van persoonlijke en professionele tweets. Volg mensen die vooraanstaand zijn in jouw interesse gebied en tweet over de onderwerpen die waarde creeëren voor je volgers.

Heb jij meer tips voor online personal branding? Deel je kennis hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.