BlogMarkethings.net informeertOverig

Plastic tassen: let’s bag it!

plastic_bags

De kogel is dan definitief door de kerk; plastic tasjes mogen vanaf januari 2016 niet meer gratis verspreid mogen worden door retailers. Geheel volgens mijn verwachting wordt deze maatregel, ‘terughoudend gehandhaafd’. Deze mooie woorden werden door staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu vandaag bevestigd in de Tweede Kamer, tussen alle Teeven-stress door. Wat gaat dat betekenen voor retailers?

Eerder schreef Whinney al een blog over de ‘plastic tassen marketing’. Het is algemeen bekend dat plastic tassen gezien worden als goede en eenvoudige marketingtool; denk bijvoorbeeld eens aan de Primark. Het grootste probleem tot nog toe was die van negatieve affectie. Betalen voor een plastic tas was een ‘no-go’ voor consumenten, een principiële kwestie voor velen. Toch is het in supermarkten al tijden gemeengoed om te betalen voor de vervoersmiddelen. Hopelijk leidt het instellen van een dergelijk verbod, tot een afname het gebruik van de milieuonvriendelijke tasjes. Toch zal daarvoor de situatie toch vrij bepalend zijn. Ik zou het namelijk vervelender vinden om een tas te moeten kopen bij een winkel waar ik net een hele dure TV gekocht hebt, dan bij een fruitboer om de hoek.

bag-it-movie
Mocht je geïnteresseerd zijn, deze film/docu is zeker een aanrader: bag it!

Creativiteit kent geen tijd!

Oké,  alle retailers zijn verplicht aan boord. Maar wat nu, beste retailer? Nu, nu heb je een unieke kans om dagelijks te pronken aan de hand van je consument!! Want daar waar gevaren op de loer liggen, daar zijn kansen. Denk bijvoorbeeld aan een hippe, eigentijdse en duurzame tas, voorzien van jouw unieke imago? Jouw tas trots paraderend door de winkels van concurrenten? Essentieel daarbij is dat de tas altijd en overal mee naartoe kan, het design gaat bepalend zijn. Want mocht dat niet lukken, dan zullen we tóch de plastic tassen blijven kopen.

Ik hoop dan ook dat de creativiteit andermaal los komt bij deze nieuwe trend en retailers niet over gaan op ‘papieren’ tassen; want ook al lukt het Primark nu om uniek te zien, echt milieubewust zijn deze vervangers ook niet. Laten we met zijn alle creatief zijn in; formaat,vorm en uiterlijk van de tassen, met als doel het veelvuldig gebruik maken van deze tassen. Dus maak het verschil, vriend marketeer en profiteer van deze kans!

fab0d5048612ebc764cff99709a9903b southern-wedding-charleston-welcome-bag

Hier twee voorbeelden; Charleston uit the US of A!

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.