Blog

Play Me, I’m Yours

Afgelopen zondag werden 101 piano’s op straat geplaatst in Tilburg en omgeving. De piano’s zijn vrij te bespelen voor iedereen.

Incubate festival

De piano’s werden geplaatst voor het Incubate festival, dat vandaag is begonnen. Het jaarlijkse festival focust op de zogenaamde ‘indie’ cultuur. Het festival omvat muziek, dans, film en visual arts. Incubate loopt tot de 18e van deze maand en speelt zich vooral in Tilburg op verschillende locaties af.

Play Me, I’m Yours

‘Play Me, I’m Yours’ is een project van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Er zijn sinds 2008 in een twintigtal steden piano’s geplaatst. De 101 piano’s in en rond Tilburg is het grootste ‘Play Me, I’m Yours’ project tot nu toe. Ook op de campus van de universiteit zijn verschillende piano’s geplaatst. Eerder werden er al piano’s geplaatst in onder andere Barcelona, New York en Londen.

Guerrillamarketing

Op de zijkant van de piano’s is duidelijk een verwijzing naar het Incubate festival te vinden. Dit kan gezien worden als een voorbeeld van guerrilla-marketing. Er wordt iets interactief in de publieke ruimte geplaatst. Voorbijgangers worden geprikkeld een stukje te komen spelen op de piano. Heb jij de piano’s al gezien en heb je al een stukje gespeeld? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de social media buttons!

3 gedachten over “Play Me, I’m Yours

  1. De actie zelf is in ieder geval zeer geslaagd. Overal waar zo’n piano staat, wordt erop gespeeld en staan er mensen te luisteren. Of het ook het gewenste effect heeft voor Incubate zal de toekomst leren.

  2. Ik vind het een geweldig initiatief en jammer dat de piano’s maar zo kort hebben gestaan. Vaak vind ik dit soort ‘geldverspillende kunstprojecten’ van een dramatisch niveau, maar dit voegt naar mijn mening echt sfeer toe aan een stad. Pure citymarketing dus als je het mij vraagt. Zou het mogelijk zijn een permanente (dus “hufterproof”) piano ergens in de binnenstad te plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.