BlogInnovatie

Pokemon GO marketing

image-2016-07-21

Afgelopen dagen is het vast niemand ontgaan, dat Niantic en Nintendo samen een spel op de markt hebben gebracht genaamd Pokemon GO. In je tijdlijn van Twitter of Facebook heb je vast iets voorbij zien komen. Maar ook op de TV en radio wordt de game uitgebreid behandelt. Nu.nl heeft zelfs een tag om het laatste nieuws bij te houden over deze rage. Sinds een paar dagen is de app ook te downloaden in de Nederlandse app-store, eerder al illegaal via een Amerikaans account. Met een stijging van 24,5% aandeelwaarde (ruim 7 miljoen) is het een van de best gedownloade apps van de laatste tijd. Als marketeer is het ontzettend belangrijk om op zulke trends in te spelen, dus hier onder tips en leuke/interessante acties.

Lure modules

Gebaseerd op jouw locatie en een algoritme worden de locaties van de Pokémon bepaald. Nu zou je zeggen, einde verhaal, marketeers kunnen hier niks aan veranderen. Maar mocht er nou toevallig een Pokéstop bij jouw bedrijf in de buurt zijn dan is de volgende tip interessant. In het spel kunnen zogenaamde Incense en Lure modules gekocht worden, beide om Pokémon aan te trekken. Incense modules worden individueel gebruikt, maar Lure modules daar in tegen werken voor zowel jezelf als omstaande catchers. Lure modules worden gekocht voor 100 Pokécoins (€0,99) bij een Pokéstop en zorgen ervoor dat die stop oplicht op de kaart, en er Pokémon worden aangetrokken. Hoe ideaal als dit nou net voor je eigen winkel is? Voorbeelden zijn op dit moment alleen te vinden in Amerika, maar ik geloof dat het snel eens over zou kunnen waaien. Zo heeft een bar in Manhatten al op deze gebruik gemaakt van deze Lure module, vervolgens een Pokémon aangetrokken en hun omzet met 30% zien stijgen, niet gek. Ze boden daarnaast nog speciale Pokémon pizza en menu’s aan, om het af te maken.

pok 5

Albert Heijn

Een ander goed voorbeeld van een bedrijf die hierop inspeelt in Albert Heijn. Met Pokémappie is te zien welke Pokémon er te vinden zijn bij welke AH-winkel. Albert Heijn wil zo de fanaten van Pokemon GO het allemaal net iets makkelijker maken. Daarnaast zullen alle dorstige trainers graag in de buurt van een Appie vangen, zodat ze tussendoor wat te drinken kunnen halen, met dit weer zeker aanbevolen. De site is simpel maar duidelijk, bovenin vul je desbetreffende Albert Heijn in, en hoeveel en welke Pokemon men kan vinden is meteen duidelijk. Dit is de site, en omdat ik toch wel benieuwd was hoe het precies werkte heb ik opgezocht welke pokemon te vinden zijn in de buurt van de Universiteit van Tilburg. Het waren er 3; Nidoran, Evee en Gastly. Mocht je deze nog zoeken? Ik zou zeggen ga je gang en succes!

pok 6

Social media

Om deze blog af te sluiten nog een paar leuke social media updates van afgelopen weken:

pok1

Pokemon GO verboden borden bij de Avondvierdaagse in Nijmegen, helaas werden er daarvan ook maar liefst 40 weer gestolen.

pok2

Post NL doet ook mee met de hype.

pok

pok3

Maar ook onze pizza-coureurs doen mee met Pokémon GO.

pok4

En als laatste, heeft Excelsior een nieuwe aanwinst!

Tot slot

Wat er in de toekomst met deze app allemaal mogelijk is? Ik ben benieuwd, ik zie in ieder geval vele mogelijkheden om er goed op in te spelen voor bedrijven. En dan voornamelijk via social media.

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.