BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Porsche bedankt 1.000.000 Facebook-fans

Hoe bedank je als merk 1 miljoen Facebook-fans? Porsche wist hierop een passend, maar bovenal artistiek antwoord te geven.

Facebook

Enige tijd geleden plaatste Porsche een bericht op haar Facebook-pagina. Dat bericht had de volgende strekking: “Do you want to take part in a celebration of the fastest 1,000,000 fans in automotive history? Just click on the Like Button.”

1.000.000 likes

Enige tijd later volgde vanuit Porsche een officiële aankondiging. Het aantal van 1.000.000 likes was behaald. Porsche bedankte haar fans op een kunstzinnige manier. Wat volgde was een geheel in Facebook-stijl weergegeven GT3 R Hybrid met daarop een verzameling namen van mensen die destijds op de like-button hadden geklikt.

Microsite

Er werd zelfs een bijbehorende microsite ontworpen, die geheel aan de Facebook-actie werd opgedragen. Fans die op de like-button hebben geklikt, kunnen via de website opzoeken of hun naam op de auto staat vermeld. Dat laatste kost natuurlijk wel enige moeite, hoewel er ook een zoekfunctie in de website is opgenomen.

Merkinteractie

Het is niet de eerste keer is dat bedrijven via social media proberen om de binding met een merk te vergroten dan wel uit te dragen. Desondanks denk ik dat Porsche succesvol is in de uitvoering van deze actie. Een prima voorbeeld van een geslaagde merkinteractie. Mijn naam staat er helaas niet op, maar ik moet toegeven dat ik het wel leuk had gevonden. Wat vinden jullie ervan?

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Mark Hoogerbeets. Ik ben afkomstig uit het zuiden van het land, omgeving Venlo en ben 23 jaar oud. In het verleden heb ik Commerciële Economie (IEMES) gestudeerd aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De afkorting IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment Studies. De naam Bedrijfshogeschool is tegenwoordig omgedoopt tot Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Na afronding van deze studie wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Per september 2011 ben ik dan ook gestart met de Pre-Master Marketing Management, die mij tot dusver prima bevalt. Eind maart (2011) ben ik actief lid geworden bij Asset Marketing. Sindsdien probeer ik met regelmaat interessante blogs te plaatsen op Markethings.net. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan Asset Marketing.

Laatste berichten van Mark (toon alles)

2 gedachten over “Porsche bedankt 1.000.000 Facebook-fans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.