BlogMarkethings.net recenseert

Speech! Speech! Speech!

speech

Vandaag weer een nieuwe editie van Markethings.net recenseert! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing.

Vannacht zullen we weten of ‘the Donald’ óf ‘good-old’ Hillary voor de komende vier jaar opperbaas is in de USA. Graag neem ik jullie mee terug in de tijd, naar de beste en slechtste presidential speeches, met onder andere Barack Obama, George W. Bush en de huidige kandidaten!

 Presidential speeches – more is less

Het is al sinds de inauguratie van George Washington een onderdeel van de Amerikaanse samenleving; de (election) speech. Sindsdien zijn speeches nog belangrijker geworden en een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van een president. Boeken, tijdschriften en blogs worden volgeschreven over het geven van een perfecte speech, dus zal ik jullie niet van nog meer input voorzien hier. Onderstaande speeches zullen allemaal beoordeeld worden op de volgende facetten: boodschap; timing; relevantie en lichaamstaal.

 1Acceptance Speech Donald Trump – 21 Juli 2016

Laten we met de deur in huis vallen; deze speech had helemaal niks van een plan of boodschap. Het was een speech met daarin losse flodders, voorgelezen vanaf een autocue. Het is een van de vele speeches waarin hij aankondigt dat het politieke systeem corrupt is, hij onze enige redder is en Amerika weer tot een nietsontzienende supermacht zal maken. Qua lichaamstaal en timing; dat is iets wat Trump wellicht zo ver gebracht heeft in deze race.

Conclusie: | 3 sterren | 

‘’We will make America strong again. We will make America proud again. We will make America safe again’’

 

  1. Mission Accomplished – George W. Bush – 1 Mei 2003

Een enorme publiciteit was er rondom deze speech. President Bush verkondigde in deze speech dat het werk in Irak over was, de operatie was afgelopen. Helaas blijkt vandaag de dag dat dit verre van waar was. Boodschap onjuist, timing zeer gericht op zelfverheerlijking, relevant zeer zeker niet. Het bleek een sterk staaltje marketing, maar wat George daarbij vergat is dat; als je iets beloofd, moet je het wel waarmaken!

Conclusie: | 2 sterren |

  1. Gun control – Barack Obama – 5 januari 2016

Laat me beginnen met het volgende; Obama is voor mij een van de grootste sprekers van deze tijd. In deze speech, zie je echt beleving, een echte oprechte boodschap. Alles sluit daarbij aan bij die ene boodschap; zijn lichaamstaal spreekt natuurlijk boekdelen. Helaas heeft er voor Obama niet voor kunnen zorgen dat de wetten aangepast zijn en is de wapenindustrie nog steeds een grote macht in de Amerikaanse politiek.

Conclusie: | 4 sterren | 

  1. Email investigation – Bernie Sanders – 13 Oktober 2015

Het blijft een gevoelig en schimmig onderwerp: de e-mails van Hillary. Bernie Sanders springt hier in het diepe en verdedigt Hillary. De lichaamstaal die ze hiermee uitstraalt, de genoegzaamheid waarmee ze naar hem kijkt en het voor mijn gevoel georkestreerde praatje van de twee, draagt daar niet aan bij. Ruim een jaar later was het nog steeds onderwerp van discussie. Het is Sanders helaas ook niet gelukt dat af te wenden, al was deze speech wel enorm bevlogen.

Conclusie: | 3 sterren | 

 

 

Conclusie:

Dit is slechts een greep uit de beschikbare beelden en slechts een klein deel van de historische speeches van de USA. Persoonlijk ben ik heel benieuwd wat er vannacht gaat gebeuren; laten we hopen dat Amerika de minst slechte keuze maakt! Over twee weken weer een nieuwe editie van Markethings.net, met een nieuwe president en nieuwe recensies! Tot de volgende!

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.