BlogConsumentengedragMarkethings.net informeert

Procter & Gamble populairder dan Ferrari

Vorig jaar werd er een toptien samengesteld van de favoriete merken van mannen: BMW, Ferrari, Porsche, Lamborghini, Audi, Aston Martin, Four Seasons, Mercedes Benz, Ralph Lauren en Ritz-Carlton. Mannen zijn dus voornamelijk weg van mooie auto’s, luxe hotels en een mooie polo op z’n tijd.

Neuromarketing

Alleen blijkt dat mannen, en vrouwen, niet zeggen wat ze denken. Dat concludeerde Buyology, een strategisch neuromarketing bedrijf in de VS. Neuromarketing is de toepassing van neurowetenschap en de bijbehorende onderzoeksmethoden om producten beter te laten aansluiten op de behoefte van de consument. Het gaat om het bestuderen van wat zich in het onderbewuste afspeelt, in plaats van het bestuderen van wat consumenten zeggen. Een belangrijk gebied binnen marketing, gezien het feit dat maar liefst 85 procent van alle besluiten onderbewust worden genomen. Buyology legde bijna 250 bekende merken aan mannen voor en daarna werd bestudeerd hoe heftig ze op de prikkel reageerden. De merken van Procter & Gamble scoorden het hoogst.

Vision 2011

Meer weten over neuromarketing en haar mogelijkheden? Kom dan naar Vision 2011, het marketingcongres van Asset | Marketing op 17 februari 2011! Meer informatie of direct inschrijven? Ga snel naar de website: www.vision-tilburg.nl.

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.