Blog

Rabobank Tilburg en omstreken en social media: – van ‘luisteren’ naar ‘meedoen’-

Sinds 2008 is Rabobank Tilburg en omstreken actief via sociale media. De mogelijkheden van dit wonderbaarlijke medium erkennen is één, nuttig gebruik maken van de verschillende social media platforms is twee. De eerste jaren zijn we gaan pionieren, we probeerden een en ander uit, maar de focus lag niet op sociale media. Nu is daar verandering in gekomen. Rabobank Tilburg en omstreken heeft de stap gezet van ‘meeluisteren’ naar ‘meedoen’!

Like or follow RaboTilburg

Inmiddels zijn we als lokale bank actief aanwezig op Twitter en Facebook. Er waren al accounts vanuit Rabobank Nederland en op het eerste gezicht lijkt dit misschien dubbelop. We vinden het als lokale bank echter belangrijk om ook lokaal nieuws te kunnen brengen. De landelijke social media accounts betekenen voor onze followers landelijk nieuws en algemene info en weetjes. Door de lokale accounts blijf je op de hoogte van lokale acties en aanbiedingen. Genoeg reden dus om ons zowel landelijk als lokaal te gaan volgen!

Blut Busters

Rabobank Nederland is ten tijde van de start van het nieuwe collegejaar begonnen met een virtuele campagne om de Rabo bankieren app onder de aandacht te brengen. De zogenaamde Blut Busters van de Rabobank hielpen je als je, je raadt het al, geen geld meer op je rekening had. Wanneer je de Rabo bankieren app had gedownload, maakte je kans op een noodsaldo. De Blut Busters hebben tijdens de TIK week 3 studenten blij gemaakt met € 100. Een welkome prijs tijdens deze gezellige week.

Rabo Stille Disco

Tijdens de TIK week hebben wij handig gebruik gemaakt van onze lokale Facebook en Twitter. Alle ‘likers’ en ‘followers’ tijdens de Rabo Stille Disco maakten kans op een flitsende Rabo Cruiser. Deze actie was voor ons tweeledig. We waren zichtbaar tijdens de kroegentocht op het Piusplein én we genereerden meer aandacht voor onze lokale Rabo Facebook en Twitter.

What’s next is de vraag. Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij maar ook niet uit ons bedrijf. Zowel intern als extern gaat het voor ons steeds meer betekenen. Direct op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen in ons werkgebied zorgt ervoor dat wij nog beter kunnen inspelen op de behoefte van de klant. We staan al jaren achter de woorden ‘Dichtbij en Betrokken’ en ook in 2012 gaan we met de nieuwste online mogelijkheden deze woorden kracht bij zetten.

www.twitter.com/rabotilburg
www.facebook.com/rabotilburg

Een gedachte over “Rabobank Tilburg en omstreken en social media: – van ‘luisteren’ naar ‘meedoen’-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.