Blog

Reclame is leuk!

Om het Nederlandse publiek meer actief te betrekken bij reclame is de Ster vanaf 1995 begonnen met het uitreiken van de Ster Gouden Loeki. De Ster Gouden Loeki is de enige reclameprijs waarbij het Nederlands publiek de winnaar mag bepalen. Het is dus een goede manier om het Nederlandse publiek met andere ogen te laten kijken naar reclames. In plaats van een vervelende onderbreking van hun programma kunnen reclames zo ook een vorm van entertainment worden.

Hoe het werkt

Door middel van een online vragenlijst vindt er maandelijks een onderzoek met 500 personen plaats naar de top 10 beste commercials. Dit onderzoek wordt gedaan door Intomart GfK. Van deze 500 respondenten doen 300 respondenten mee met de eerste meting. De respondent mag steeds de beste reclame kiezen. Het doel van deze meting is om de lijst van circa 100 nieuwe commercials (per maand) in to korten tot een kortere lijst. De 20 reclames op de korte lijst doen nog mee voor de top 10 op de site van de Ster (waar iedereen op kan stemmen) en gaan door naar de tweede meting.

De overige 200 respondenten doen mee met de tweede meting. Voor de top 20 wordt aan deze groep per reclame een plaatje getoond. Door op het plaatje te klikken wordt de reclame afgespeeld. Ook worden de reclames in blokken getoond waarna de respondent de beste reclames mag uitkiezen.

Stemmen, stemmen, stemmen

De top 10 wordt op de website www.stergoudenloeki.nl gezet zodat iedereen kan stemmen op zijn/haar top 3 favoriete reclames. De 3 reclames met de meeste stemmen gaan door naar de halve finale. In december zijn er dus nog 36 reclames over. Weer kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete reclames. In de live-uitzending in december maakt de Ster de top 5 bekend, waarna heel Nederland weer kan stemmen op zijn/haar favoriet. Vorig jaar was de verdiende winnaar van de Ster Gouden Loeki Telfort met de volgende reclame:

The YouTube ID of mLwDbsSvEcY is invalid.

 

 Van de reclames die op het moment al genomineerd zijn is de reclame van Telfort toch ook weer mijn favoriet:

 

The YouTube ID of YDd6hR5zkXc is invalid.

 

Welke reclames zouden volgens jou niet mogen ontbreken in het uiteindelijke top 5 lijstje? Laat het weten via de comments hieronder!

The following two tabs change content below.

Anne

Laatste berichten van Anne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.