BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclame op je bankafschrift

In de Verenigde Staten zijn banken nieuwe manieren aan het testen om geld te verdienen (en klanten te werven). Banken hebben een enorme hoeveelheid informatie over de mensen die bij ze bankieren en weten waar en waaraan ze hun geld uitgeven. Dat is gouden informatie in de handen van marketeers. Op afschriften worden sinds kort advertenties of promoties toegevoegd.

Deze nieuwe vorm van target marketing is bedacht door Cardlytics. McDonald’s, Macy’s en Stapels zijn bedrijven die met deze vorm van marketing getest hebben. Op dit moment zijn er voornamelijk testen geweest met loyaliteitsprogramma’s, zoals korting bij een volgende aankoop. Banken zien het als een extra ‘service’ richting klanten en worden natuurlijk betaald door de bedrijven die op de bankafschriften willen adverteren.

Een casestudie van McDonald’s heeft uitgewezen dat deze vorm van marketing erg effectief is. Volgens Cardlytics zijn de gemiddelde activatie percentages van advertenties op bankafschriften tussen de vijftien en zesenveertig procent.

Op het gebied van privacy roept het veel vragen op. Mogen bedrijven op bankafschriften adverteren? Mogen banken de aan hun toevertrouwde informatie voor eigen gewin gebruiken? Is het voldoende om te zeggen dat het een extra dienst is die geleverd wordt aan klanten?

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Reclame op je bankafschrift

  1. Het krijgen van korting bij een volgende aankoop is natuurlijk niet verkeerd, maar ik denk wel dat reclame op een bankafschrift voor veel mensen te ver gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.