Blog

Reclame Review Bicky Royal van Beckers

Yes! Eindelijk weer een merk wat het helemaal begrepen heeft! Beckers! Helaas moeten we voor dit succesverhaal wel eerst de landgrens met onze zuiderburen over maar dat is de moeite zeker waard!

         


Situatie

In de huidige maatschappij neemt het feminisme steeds meer de overhand. Dagcremes voor mannen, Uggs voor mannen en zelfs yoga voor mannen! Zo ook in de fastfoodwereld. Een lekkere ongezonde hamburger kan niet meer. McDonalds investeert miljoenen in een groener imago. Zo is het logo sinds kort groen/geel in plaats van het o zo bekende rood/geel, staat er een compleet assortiment maaltijdsalades op de kaart, staan overal de hoeveelheid calorieën op en zijn is McDonalds sinds kort zelfs hoofdsponsor van de olympische spelen.

Boodschap

Er is echter een trend op komst die dit tegen probeert te gaan, MANNARCHISME, je bent pas een man als je een halve koe op eet, naar zweet ruikt en helemaal niets doet wat vrouwen leuk vinden! Beckers is een van de eerste bedrijven die succesvol op deze trend inspeelt, met een viertal reclames pakken ze typische metro mannen hard aan door ze een flinke hamburger te voeren.


De filmpjes worden ondersteund door een website die er goed uit ziet, informatie geeft, entertained en alle ruimte bied om alles via social media te liken en te delen, kortom zoals een moderne product website hoort te zijn!

Viral

Het word nog beter, op het internet vliegt de laatste tijd een briliante viral rond waar hits bij omhoog vliegen (en er nog wel meer door de lucht vliegt).

Methode

Je ziet duidelijk dat hier van te voren heel sterk een doelgroep geselecteerd: Mannen! Maar dan wel echte mannen, beetje lomp, beetje geïntimideerd door het feminisme en met de behoefte om er lekker niet aan mee te doen.

Vervolgens is gekeken hoe die doelgroep aan te spreken, door ze te herinneren aan het feit dat echte mannen grote hamburgers eten! Daar zijn goede opvallende reclames op gemaakt en een sterke viral om het schok effect nog meer te vergroten. En tot slot een ondersteunende website met productinformatie en alle ruimte om te delen en te liken. Gevolg dat alles werd opgepikt door de media en het alleen maar groter is geworden! 1 kleine kanttekening: het is voor beckers nu wel een uitdaging om ooit nog iets aan een vrouw te verkopen!

Resultaat

Mocht u zich afvragen of dit alles effect heeft? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Via Rainier van Rietschoten van Informaatie.nl

The following two tabs change content below.

InforMAAtie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.