Blog

Reclameblunder: Nokia gebruikt iPhone in advertentie

Nokia heeft voor een postercampagne per ongeluk gebruik gemaakt van een foto waarop een dame staat te bellen met een telefoon van concurrent Apple.

De misser is extra pijnlijk, omdat Nokia het binnen het smartphone-segment de laatste tijd moet afleggen tegen Apple, dat met de iPhone erg populair is.

Inmiddels blijkt dat voor de poster in kwestie gebruik is gemaakt van een zogenaamde stockphoto. Er kan niet anders geconcludeerd worden dat iemand bij het coördineren van deze campagne heel erg heeft zitten slapen. Ik denk wel dat de campagne, hoewel in negatieve zin, veel meer mensen heeft bereikt dan in eerste instantie is begroot.

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Mark Hoogerbeets. Ik ben afkomstig uit het zuiden van het land, omgeving Venlo en ben 23 jaar oud. In het verleden heb ik Commerciële Economie (IEMES) gestudeerd aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De afkorting IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment Studies. De naam Bedrijfshogeschool is tegenwoordig omgedoopt tot Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Na afronding van deze studie wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Per september 2011 ben ik dan ook gestart met de Pre-Master Marketing Management, die mij tot dusver prima bevalt. Eind maart (2011) ben ik actief lid geworden bij Asset Marketing. Sindsdien probeer ik met regelmaat interessante blogs te plaatsen op Markethings.net. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan Asset Marketing.

Laatste berichten van Mark (toon alles)

6 gedachten over “Reclameblunder: Nokia gebruikt iPhone in advertentie

  1. Persoonlijk denk ik dat het zeker niet om een bewuste vergissing gaat. Het mag dan veel meer publiciteit hebben opgeleverd dan van tevoren gehoopt, uiteindelijk doen dergelijke missers je imago natuurlijk geen goed. Daarnaast is het ook maar afwachten of zoiets dergelijks breed wordt opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.