BlogCommunicatieMarkethings.net recenseert

Reclamecampagnes: Heineken, Suitsupply en meer.

media_xll_3624687

Denk je aan marketing, denk je vaak aan reclame. Slechte reclames vormen een grote ergenis (gelukkig is er adblock), maar gelukkig zijn er ook veel goede reclames. In de afgelopen weken zijn er weer een hoop nieuwe, opmerkelijke en creatieve reclamecampagnes gestart. In deze blog zal ik de meest bijzondere uitlichten.

Heineken #MoreBehindtheStar

Een groot merk als Heineken brengt op reclamegebied natuurlijk hoge verwachtingen met zich mee. Na de ´Open your world´ campagne presenteert Heineken een meer productgerichte reclame: ´There´s more Behind the Star´. Heineken wil hiermee de focus op het bier zelf leggen en de wie en wat erachter. De nieuwe slogan slaat zowel op de bekende rode Heineken ster als steracteur Benicio del Toro die de hoofdrol speelt in de nieuwe reclame. Heineken rekent op 6 commercials die tot 2017 te zien zullen zijn. Wordt del Toro hiermee het gezicht van Heineken zoals George Clooney bij Nespresso?  Oordeel zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSpdcbhjXJU

 

KPN & Spotify

Pap pap padaaa papa dadaa pap pa padaaa, klinkt dit bekent? Het is het nummer I Follow Rivers van Lykke Li. Zulke deuntjes en melodieën staan centraal in de nieuwe reclamecampagne van KPN en Spotify premium. Misschien heb je hem al voorbij horen komen op de radio of posters zien hangen op de bushokjes. KPN gebruikt sinds 2011 Spotify als promotiemiddel om klanten te trekken en lijkt hier dus mee door te gaan. In mijn optiek een toffe reclame die zeker de aandacht trekt. 

Suitsupply; Negative aandacht is ook aandacht

Suitsupply staat al jaren bekend om zijn seksistische campagnes. Ook de nieuwste campagne zoekt weer de grens op en veroorzaakte veel ophef. Oprichter en eigenaar Fokke de Jong kreeg zelfs doodbedreigingen. Zelf zegt De Jong zegt dat de hij verkeerd word begrepen:

Die mannen, dat zijn tot kinderen gereduceerde poppetjes, ze zijn ridicuul, ondergeschikt aan de vrouw. De meeste zien het juist alsof we de mannen hier een beetje in de zeik proberen te nemen

Vergeleken met voorgaande campagnes vind ik deze nog enigszins meevallen. Ik snap de ophef echter wel (zie ook deze blog over seksistische reclames) tsja, sex sells.


Jupiler #AllinRed

Nederland gaat dan wel niet naar het EK, onze zuiderburen wel. Eindelijk zal Jupiler gedacht hebben. Zij komen namelijk met een EK campagne voor de rode duivels. Jupiler borduurt hiermee verder op de eerdere succesvolle  ´We are ready´ campagne tijden de kwalificatie. Onder het motto ´How red can you get?´ hoopt Jupiler nu heel Belgie rood te kleuren. Dit doen ze door zich te richten op kroegen en cafes, maar ook online acties, reclamespotjes en meer. Ik denk dat Jupiler een heel eind komt. Een èchte rode ´oranjegekte´ zal het nog niet worden, maar de start van de campagne belooft al veel goeds.

Referenties

http://www.adformatie.nl/nieuws/heineken-gooit-legends-overboord-en-introduceert-benicio-del-toro

http://www.sportnext.be/berichten/jupiler_geeft_met_allinred_startsein_voor_ek_campagne_rode_duivels

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4252229/2016/02/26/Eigenaar-SuitSupply-doodsbedreiging-om-blote-posters.dhtml

http://adage.com/article/cmo-strategy/heineken-leaves-legends-talks-beer/302872/

The following two tabs change content below.

Levi Portier

Laatste berichten van Levi Portier (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.