Blog

Reclameklassieker: 4 uur Cup-a-Soup

De reclame van de bekende instant soep Cup-a-Soup van Unilever merk Unox staat voor deze reclameklassieker in de schijnwerpers. We gaan terug naar 2002, het jaar waar deze reclame de tweede plaats in de Ster Gouden Loekie verkiezing behaalde.

Sjors

De manager Sjors, in het leven geroepen door Ruben van der Meer,  die de hele dag bezig is met zijn organisatie te runnen op alternatieve wijze wordt getoond. Om dit vol te houden neemt hij om 4 uur een mok Cup-a-Soup. Hij wordt echter bij het nuttigen daarvan gestoord door een collega waarna hij in woede uitbarst. Het laatste gedeelte van de reclame toont de manager Sjors die zijn excuses aanbiedt aan het personeel. Leuke details zijn de fontein, de losse deur in het kantoor van Sjors, en de medewerker die patience speelt op de PC.

Dat zouden meer mensen moeten doen

De reclame wordt afgesloten met de tagline “4 uur Cup-a-Soup, dat zouden meer mensen moeten doen”. In de campagnes van Cup-a-Soup werd al eerder gebruikt gemaakt van deze tagline. Ook het weergeven van een manager is al vaker voorgekomen. Het merk lijkt zich te positioneren als een alternatief voor een tussendoortje ’s middags, vooral op het werk.

Iedereen is manager

Nog steeds wordt er door Cup-a-Soup gebruik gemaakt van de manager in de reclames. In de huidige campagne ‘iedereen is manager’ kan de consument met een code op de verpakking kans maken op ‘bonussen’ tot  €25.000. Iedereen is immers manager en verdient een bonus. Dit volgt de campagne op waar de consument een eigen assistent te winnen. Onze blogger Rik heeft hier in maart reeds een stukje over geschreven.

Wat vind jij?

Vind je het een leuke reclame? Denk je dat de reclames van Cup-a-Soup effectief zijn? Wat vind je van de positionering en de tagline van het merk? Laat het onderaan weten via de comments of gebruik de social-media buttons om het blog te delen.

2 gedachten over “Reclameklassieker: 4 uur Cup-a-Soup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.