Blog

Reclameklassieker: Acupunctuur

Inmiddels is het weer tijd voor een Reclameklassieker. Het betreft ditmaal wederom een commercial van Centraal Beheer. Nadat eerder de reclamefilmpjes van Centraal Beheer met Rio de Janeiro en Joyriding van hetzelfde bedrijf zijn behandeld, gaat het in deze blog om de winnaar van de Gouden Loekie 2006 getiteld: Acupunctuur. De slogan “Even Apeldoorn bellen” komt wederom goed tot zijn recht bij deze commercial.


Plot Acupunctuur

Het filmpje is opgenomen in de Thaise stad Bangkok. De hoofdrolspeler is van plan om een ontspannende acupunctuursessie te ondergaan. In eerste instantie wordt alleen zijn gezicht voorzien van naalden, terwijl na verloop van tijd duidelijk wordt dat vrijwel zijn gehele lichaam ermee vol zit. Op een zeker moment komt er minder goed nieuws voor de man. Het appartement blijkt in brand te staan, waarna de man probeert om weg te komen. Uiteindelijk blijkt de enige optie om vanuit het gebouw naar beneden te springen op een doek. Het welbekende ‘Even Apeldoorn bellen’ komt daarna in beeld.

Gouden Loekie

Het filmpje werd door vele mensen gewaardeerd vanwege de humor. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat men in 2006 werd beloond met een befaamde prijs voor reclamemakers, namelijk de Gouden Loekie. Bovendien is het filmpje ook opgenomen in een tentoonstelling met commercials onder regie van het Reclame Arsenaal. Van deze tentoonstelling 100 jaar Reclameklassiekers, die overigens in Amsterdam plaatsvond, is eerder een blog op Markethings.net verschenen.

Laat jouw mening horen!

1. Wat vind jij van deze commercial?
2. Mag deze commercial een klassieker genoemd worden?
3. Zou jij ‘Even Apeldoorn bellen’ in zo’n situatie?

Geef jouw mening bij de reacties of deel dit blog middels de buttons hieronder.


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Reclameklassieker: Acupunctuur

  1. Nee ik zou niet naar Apeldoorn bellen, ik zou proberen zoveel mogelijk naaldjes weg proberen te halen uit vitale gebieden 😛

    Ik vind dit echt een klassieker, heb er namelijk zelf over gedacht om hem te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.