BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclameklassieker: “Centraal Beheer Achmea met Rio”

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Winnaar Gouden Loeki 2001: Centraal Beheer Achmea met Rio

Het is weer tijd voor een reclameklassieker: Ditmaal gaat het om een commercial van Centraal Beheer Achmea. Dit is de verzekeraar die ook wel bekend staat met de slogan “Even Apeldoorn Bellen”. In 2001 kwam men met een commercial met in de hoofdrol twee mannen die van plan waren om de reis van hun leven te maken naar Rio de Janeiro. Onderweg naar het vliegveld komen ze echter voor een vervelende verrassing te staan. Ze rijden namelijk na een onoplettendheid in het verkeer vol in een juwelierszaak. Het wordt een moeilijke zaak om de politie uit te leggen dat ze niet van plan waren om na een geslaagde ramkraak naar Rio de Janeiro te vluchten, maar dat ze gewoon als brave burgers op weg waren naar het vliegveld voor een welverdiende vakantie in Brazilië.

Raakvlakken met verhaal topcrimineel Ronnie Biggs

Het grappige is dat het verhaal deels raakvlakken heeft met het verhaal van Ronnie Bigs, die samen met enkele andere criminelen misschien wel de grootste diefstal in de Britse historie pleegde. Deze criminele actie staat ook wel bekend als: Great Train Robbery (1963). In totaal werd er ongeveer 2,6 miljoen pond buitgemaakt, dat tot op de dag van vandaag niet teruggevonden is. Ronnie Bigs vluchtte, nadat hij in 1965 ontsnapte uit de gevangenis, in 1978 naar Rio de Janeiro (Brazilië). In 2001 keerde hij vrijwillig terug naar het Verenigd Koninkrijk waarna hij tot 6 augustus 2009 in de gevangenis verbleef.

Commercial Night Rewinded 30 maart 2011

Deze reclameklassieker komt mede aan bod vanwege de Commercial Night Rewinded, welke op 30 maart 2011 zal plaatsvinden. Op het gebied van sprekers zijn onder andere Wilbert Schreurs (docent reclamegeschiedenis VU en dagvoorzitter van STER) en een spreker van Unilever (Calvé) aanwezig. Kijk voor meer informatie op de website of bekijk de promotievideo.

Wat vind jij? Ben jij bij de Commercial Night Rewinded?

Ben jij bij de Commercial Night? Wat vind je van deze commercial van Centraal Beheer Achmea? Heb je nog suggesties qua commercials? Laat het hieronder in het reactiegedeelte weten.

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Reclameklassieker: “Centraal Beheer Achmea met Rio”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.