BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Reclameklassieker: De kracht van een goed verhaal!

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Ook na de Commercial Night van 30 maart zullen op dit blog diverse reclameklassiekers aan bod komen. Ditmaal gaat het om een reclamefilmpje dat in het buitenland is uitgezonden. Het Franse bedrijf Canal + heeft de overigens welverdiende eer. De Franse film- en televisiezender is verantwoordelijk voor de in deze blog besproken zeer succesvolle commercial.

Ontsnappingstocht door de jungle

Het kunnen vertellen van een goed verhaal is in het leven uiteraard geen overbodige luxe. Dit wordt op een leuke manier geïllustreerd door Lucas G. (Screenwriter bij Canal +). Bij de start van de commercial waan jij je in de Colombiaanse jungle. De eerdergenoemde Lucas wordt achterna gezeten door een groep mannen met geweren. De leden van deze groep doen hun best om Lucas met hun kogels te raken.

Het lukt hem echter om te ontsnappen door in een boom te klimmen. Deze wordt helaas voor hem omgezaagd, waarna hij zijn bewustzijn verliest. Op een bepaald moment wordt hij wakker: Liggend op een boomstam in het water. Dat de boomstam op een waterval afstormt is minder fijn nieuws voor Lucas. Na een flinke duik, komt hij terecht in een machine waarmee bomen door midden worden gezaagd. Hij weet te ontsnappen en wordt vervolgens in een meubelfabriek opgesloten in een kast.

Never underestimate the power of a great story

Uiteindelijk blijkt dat Lucas dit opmerkelijke verhaal aan het uitleggen is aan een man die hem heeft gevonden in een kast op de slaapkamer van de man in kwestie en zijn vrouw. Niet geheel toevallig ligt zijn vrouw schaars gekleed in het bed. De man lijkt het verhaal grappig genoeg te geloven, waarna de slogan: “Never underestimate the power of a great story” in beeld komt.

Laat jouw mening horen!

  • Wat vind jij van deze commercial?
  • Wat is volgens jou de boodschap die deze commercial overbrengt?
  • Heb je deze commercial al eens eerder gezien? *Hint

Laat jouw mening horen bij de reacties of deel deze blog middels de buttons hieronder.

         


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Reclameklassieker: De kracht van een goed verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.