BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclameklassieker: Geen Bommetje!

“Ik had nog zo gezegd geen bommetje!” Een uitspraak bij iedereen wel bekend. De reclame waarin de uitspraak voorkomt was verkozen tot de beste reclame van 1997. Maar wie herinnert zich de adverteerder nog?

De reclame werd gemaakt door Lowe Kuiper & Schouten ten gunste van Melkunie. Lowe Kuiper & Schouten is inmiddels opgehouden te bestaan, Melkunie bestaat nog wel. Echter is Melkunie ondertussen gefuseerd met Campina en Campina weer met Friesland Foods. Maar daar draait het natuurlijk niet om. Het gaat om de reclame van 1997.

Al ’t goede komt van Melkunie koeien!

De campagne van Melkunie werd ingezet op de slogan: Al ’t goede komt van Melkunie koeien. Om deze boodschap over te brengen werden twee acteurs ingezet: Lize 255 (jazeker, de koe) en Peer Mascini. Melkunie was niet meteen overtuigd over het gebruik van Peer Mascini. Zijn geaffecteerde spraak, pak met vest en grijze haar zouden de suggestie wekken dat hij zich voordeed als directielid van Melkunie. Na zes jaar lang het boegbeeld te zijn geweest, bleek het een goede zet. Vanaf het begin leidde zijn optreden tot stijging van de omzet en merkbekendheid. Wat Lowe Kuiper & Schouten precies bedoelden met “ik had nog zo gezegd geen bommetje” en hoe ze erbij zijn gekomen? Het is mij nog steeds niet duidelijk (mocht het jou wel duidelijk zijn, laat het hieronder even weten), maar het is zonder twijfel een echte klassieker! 

http://www.youtube.com/watch?v=amd9P3pgktA

Leuk detail: juist het succes van deze reclame nivelleerde het effect op de verkoop van Melkunie. Het bommetje trok alle aandacht weg van de producten.

The following two tabs change content below.

6 gedachten over “Reclameklassieker: Geen Bommetje!

  1. “Ik had nog zo gezegd geen bommetje”

    Met deze uitspraak wordt mijns inziens gedoeld op de koe die het ruime sop verkiest boven het grasland rondom het zwembad.

  2. Maar wat is dan de relatie tussen het water verkiezen boven grasland met: al ’t goede komt van melkunie koeien?

  3. Ik denk het volgende: De relatie is melkunie producten > genieten > koeien die genieten > koeien die zwemmen > koeien die bommetje doen in het zwembad. En natuurlijk gewoon omdat het grappig is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.