BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclameklassieker: Goeiemoggel!

Reclameklassieker: Goeiemoggel!
In de rubriek ‘Reclameklassiekers’ kan de reeks reclames van KPN natuurlijk niet ontbreken. Wie kent de tv spotjes niet? “Goeiemoggel! Een sproetje voor de afdeling transploft.” Bovendien won deze reclamereeks in 2007 de Gouden Loeki!

http://www.youtube.com/watch?v=BBRNe6YQKIk

Een groot succes
Dat de reclames van KPN een succes waren, daar moet iedereen het wel mee eens zijn. Mensen begonnen de reclames spontaan na te doen en op elke werkvloer werd de afdeling transport omgetoverd tot de afdeling transploft. Zelfs met carnaval stonden (en staan nog steeds) feestende consumenten mee te zingen met het nummer ‘Goeiemoggel’ dat door verschillende artiesten uitgebracht is.

Ook bedacht KPN een spel, dat gespeeld kon worden via de website, hierbij moest je Joris helpen. Joris had zijn eerste dag bij Willep de Vriep Vistransploft en had het probleem dat hij nog niet aangepast was aan de nieuwe spelling, en niets van het ‘Goeiemoggels’ snapte. Via een interactieve telefoon, met qwertytoetsenbord, kon de speler via een e-mail aan Joris vertellen wat er bedoeld werd door zijn nieuwe collega’s.

Al deze aandacht heeft ervoor gezorgd dat de naamsbekendheid van KPN gestegen is en verkoopdoelstellingen werden ruim overstegen. Deze campagne is dan ook het juiste voorbeeld voor het opzetten van een goede(en dus werkende) marketingcampagne! (bron: connexie.nl)

Momenteel zijn de reclames van KPN met de woordvervormingen niet meer te zien op tv. Maar daarvoor in de plaats steelt Johan Derksen de show met het thema interactieve tv, naar mijn mening ook erg grappig! En ook deze reclame blijft hangen bij de consument.  Ik ben erg benieuwd naar het vervolg…

Commercial Night Rewinded
Deze reclameklassieker komt mede aan bod vanwege de Commercial Night Rewinded, welke op 30 maart 2011 zal plaatsvinden. Naast het tonen van de beste commercials van het afgelopen jaar zullen drie experts op het gebied van reclame aan het woord komen: de winnaar van de Gouden Loeki 2010 Calvé, Douwe Egberts van Sara Lee en dr. Wilbert Schreurs (docent reclamegeschiedenis aan de VU). De avond zal worden begeleid door Sabine van Akken, communicatiedirector van STER. Kijk voor meer informatie op de website .

The following two tabs change content below.

Eveline

Laatste berichten van Eveline (toon alles)

Een gedachte over “Reclameklassieker: Goeiemoggel!

  1. Deze reclame is inderdaad grappig. Van het bestaan van dat spel wist ik trouwens niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.