BlogCommunicatie

Reclameklassieker: Het grootste risico om miljonair te worden!

Inmiddels is het alweer 10 jaar geleden dat de reclamereeks ‘’Het grootste risico om miljonair te worden’’ op de buis was te zien. Deze reeks was toentertijd erg succesvol en ik kan er nog steeds om lachen. Reden te meer om deze reclameklassieker(s) uit te lichten!

Achtergrond

De Lotto reclamereeks met het thema ‘’het grootste risico om miljonair te worden’’ werd in 2000 voor het eerst uitgezonden en is van de hand van reclamebureau DDB. Bij Lotto maakten de deelnemers de meeste kans om een miljoen (of meer) te winnen. DDB draaide dit om: bij Lotto loop je het risico om miljonair te worden! Het valt niet altijd mee om miljonair te zijn. Daarom laten de commercials allerlei ongemakken zien die bij het miljonairsleven horen. Het noemen van de risico’s van een product lijkt tegenstrijdig te zijn met het doel van een commercial, maar in deze vorm wordt juist het voordeel (de hoogste kans op een miljoen) van de Lotto benadrukt. Resultaat van deze campagne was dat Lotto niet alleen meer deelnemers kreeg maar ook meer winst maakte. De reclame met de teleurgestelde miljonairsvrouw (‘’Vrouwen’’) kreeg dan ook een Effie voor de meest effectieve reclame.

Lotto: Het grootste risico om miljonair te worden!

‘’Vrouwen’’

De meest bekende reclame uit de reeks is het spotje genaamd ‘’Vrouwen’’. Een aantal mannen verrassen hun vrouw met de meest kneuterige cadeautjes. De boodschap is dat je niet meer weg komt met een dinertje in de lokale snackbar als je miljonair bent. Pas dus op met het deelnemen aan de Lotto! Het contrast tussen de miljonair en de andere mannen is met veel humor neergezet.

‘’Sprint’’

Mijn persoonlijke favoriet is de ‘’Sprint’’ commercial. Met een groot huis valt het niet altijd mee om iedere keer dat hele eind naar de WC af te moeten leggen. Dat is pas afzien! Past mooi binnen het gekozen risico thema.

‘’Vuilniszak’’

De ‘’vuilniszak’’ commercial heeft hetzelfde concept voor ogen als ‘’Sprint’’. Bewoners van riante optrekjes hebben het ook niet altijd makkelijk!

‘’Bodyguard’’

Niet alleen thuis ondervinden miljonairs problemen. Rijke Nederlanders moeten op hun hoede zijn voor criminelen. Dan toch maar die bodyguard mee op vakantie…

‘’Golf’’

Zelfs je hobby’s lijden onder het miljonairschap. Een potje golf wordt er niet makkelijker op. Het is maar frustrerend om miljonair te zijn! (Let ook op de woordgrap in de titel.)

‘’Fore’’

Ook ‘’fore’’ wil ik jullie niet onthouden. We blijven binnen de golfsport. Met alle miljonairs op de green is de lol er snel van af. Doe dus alsjeblieft niet mee aan de Lotto! Miljonair zijn valt echt niet mee…

Ken jij zelf nog een opvallende of leuke reclame uit het verleden die inmiddels tot de echte klassiekers behoort? Deel een linkje in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.