Blog

Reclameklassieker: Klussen met Amstel bier

Het is weer tijd voor de reclameklassieker van deze week. Voor vandaag staat op het programma: klussen met Amstel bier. Het is alweer acht jaar geleden dat deze reclame voor het eerst op de beeldbuis te zien was. We gaan terug in de tijd naar het jaar: 2003.
 
Misschien werd de keuze voor deze commercial wel geïnspireerd door mijn buren die op het moment aan het verbouwen zijn. De vrolijke Amstel vrienden komen ook een middagje helpen met klussen, alleen is dit waarschijnlijk wel de laatste keer dat hun hulp wordt ingeroepen. In ieder geval gaan zij voortvarend te werk:

http://www.youtube.com/watch?v=Ejky6akE6CM

In 2003 werd voor deze reclame de Gouden Loekie uitgereikt. Zeker niet onterecht als je het mij vraagt. Weer een bewijs dat je met humor goed kunt scoren. Inderdaad weer een bierreclame. Toeval? Ik denk het niet. Reclames voor bier proberen nou eenmaal zo veel mogelijk de boodschap over te brengen dat je een hoop gezelligheid en lol kunt hebben na het drinken van hun biertje(s). Omdat je niet mag laten zien dat het drinken van alcoholische dranken direct leidt tot sociaal succes is humor een mooie uitweg. Niet alleen blijven de reclames beter hangen en worden zij vaker bekeken, het draagt ook mooi bij aan het uitdragen van dat ‘’gezellige’’ karakter.

Gozerrrrrrr!

De huidige reclames van Amstel draaien nog steeds om een vriendengroep. Ditmaal gaat het om de buren die met elkaar een hapje gaan eten. Eigenlijk draait het bij Amstel altijd om een groep ‘’gozers’’. Tijd voor een compilatie:

Wat vinden jullie? Moet een bierreclame humor hebben of mag een serieuze versie ook? Vertel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

4 gedachten over “Reclameklassieker: Klussen met Amstel bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.