BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Reclameklassieker: Old Spice

Voor de klassieker van vandaag gaan we terug naar het jaar 2010. Het Amerikaanse bedrijf, dat al voor 75 zorgt voor frisse mannelijke geuren, sloeg sinds de overname door P&G in 1990 een nieuwe weg in. Voor de overname stond het vooral bekend om zijn aftershave en parfums, maar ook als ouderwets en klassiek. Doordat de deodorant van Old Spice destijds nauwelijks bekend was in de markt, hoopte ze met dit product het merk hipper te maken.

Het aloude schip op de producten werd vervangen door focus op ‘performance’, met de veel gehoorde slogan; Because I care. In de commercials staat dan ook steeds de kwaliteit van het product centraal, die gebracht wordt met humor. Aangezien herhalingen leiden tot herkenning, eindigt ieder filmpje met een deuntje, in de vorm van gefluit. Het hoogtepunt van de verjongingscampagne is misschien wel deze commercial uit 2010.

De acteur, Isaiah Mustafa is bekend geworden door zijn rol in de commercial en de omzet van Old Spice is sterk toegenomen sindsdien. Ik denk toch dat het iets te maken heeft met Beauty Sells, maar ik kan me vergissen… De commercial werd uitgezonden tijdens de Super Bowl 2010 en werd de snelst groeiende viral ooit, met 6.7 miljoen views na 24 uur en 23 miljoen na 36 uur. Naast het uitzenden van de reclame hit, creëerde het merk eveneens een vragensessie met de acteur, waarbij hij reageerde op 186 vragen en opmerkingen, die afkomstig waren van social media. De campagne duurde uiteindelijk drie dagen.

Nu rijst de volgende vraag, hoe overtref je zoiets? Het antwoord van Old Spice lijk te zijn; schreeuweriger en nog meer overdrijven wat betreft Beauty en Performance. Nou ja schoonheid, dat mogen jullie zelf bepalen. Terry Crews, de footballer die ook bekend geworden is van de film White Chicks, verkondigt in de laatste serie commercials vooral één boodschap: POWER! Ondanks dat ik steeds begin te lachen als ik de reclames zie, weet ik niet of dit de juiste celebrity was voor het merk, want weet dit maar eens te overtreffen.

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

2 gedachten over “Reclameklassieker: Old Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.