BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclameklassieker: “Rolo met de olifant”

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Rubriek Reclameklassiekers
Zoals al in een eerdere bijdrage aan bod is gekomen, is er sinds kort een nieuwe rubriek getiteld: ‘Reclameklassiekers’. In deze rubriek worden periodiek reclamefilmpjes (uit het verleden) besproken. De aftrap wat betreft een reclameklassieker is aan mij. De gekozen commercial is mijns inziens geniaal en dat blijkt ook uit de vele prijzen die het filmpje heeft gekozen.

Commercial Night Rewinded 30 maart 2011
Op 30 maart aanstaande vindt de Commercial Night Rewinded plaats. Vanaf volgende week is het mogelijk om je via de website in te schrijven.

http://www.youtube.com/watch?v=RnYq_YBS0gM

‘Bedenk goed wat je met je laatste rolo doet’
Het filmpje van Rolo met als slogan ‘Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet’ dateert uit het jaar 1995. In het begin van de commercial zie je een kind die zijn laatste rolo aan een klein olifantje in de dierentuin aanbiedt. Net op het moment dat het kleine olifantje op het punt staat om de rolo met zijn slurf te toucheren, trekt het kind zijn hand terug. Vervolgens volgt er een zeurderig ‘nananana’, waarna het olifantje beteuterd en een illusie armer achterblijft.

Het spreekwoord ‘Wie het laatst lacht, lacht het best’ is op deze commercial zeer zeker van toepassing. De wraak van het inmiddels tot een olifant uitgegroeide olifantje blijkt zoet. Bij een optocht door een pitoreske dorpskern komt het tot man uitgegroeide kind al snel in beeld. Nog immer gekleed in een ouderwetse trui. Het olifantje gebruikt ditmaal niet zijn slurf om een rolo te kunnen eten, maar om de man de streek betaald te zetten.

Prijswinnende commercial
De commercial won zowel de Gouden Loeki (Nederlandse filmprijs) als een buitenlandse prijs in Cannes. In de laatstgenoemde Franse plaats werd het reclamefilmpje uitgeroepen tot beste tv-commercial van de wereld. Het mag dan ook geen verbazing heten dat de commercial in vrijwel de hele wereld te zien is geweest.

Laat jouw mening horen

Wat vind jij van deze commercial?

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Reclameklassieker: “Rolo met de olifant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.