BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Reclameklassieker: Zazoo

Na Rolo, Centraal Beheer, Melkunie en Amstel zal deze keer een (iets) gewaagdere commercial worden besproken. De commercial is genaamd ‘Weet waar je aan begint’ en is afkomstig van Zazoo (de Belgische condoomfabrikant). De reclame heeft in 2003 een zilvere cannes lion gewonnen en niet onterecht.

Use condoms.

In de reclame is een van de grootste gevolgen te zien van het niet gebruiken van een voorbehoedsmiddel: een kind. Onder het doen van de wekelijkse boodschap komen vader en zoon in een conflict over de grootte van een zak lekkers. Het kind zal hoe dan ook de grote zak lekkers mee naar huis krijgen. Een woedeaanval, verontwaardigde blikken en een hoop rotzooi later komt de clou van de commercial naar voren: Use condoms. Gesuggereerd wordt dus dat wanneer de vader condooms had gebruikt hij niet in deze situatie had verkeerd (met 96 tot 94% zekerheid natuurlijk). Hoewel het schreeuwende en zich misdragende kind in eerste instantie het bloed onder je nagels vandaan haalt, is het gebruik van humor in de reclame evident. Door de ergernis die gewekt wordt door het kind, wordt de kijker tevens gesterkt in zijn acceptatie van de achterliggende boodschap. 

Commercial Night Rewinded

Deze reclameklassieker komt mede aan bod vanwege de Commercial Night Rewinded, welke op 30 maart 2011 zal plaatsvinden. Naast het tonen van de beste commercials van het afgelopen jaar zullen drie experts op het gebied van reclame aan het woord komen: de winnaar van de Gouden Loeki 2010 Calvé, Douwe Egberts van Sara Lee en dr. Wilbert Schreurs (docent reclamegeschiedenis aan de VU). De avond zal worden begeleid door Sabine van Akken, communicatiedirector van STER.  Kijk voor meer informatie op de website of bekijk de promotievideo.

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Reclameklassieker: Zazoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.