Blog

Reclames kunnen ook leuk zijn!

We kennen ze allemaal en vaak zijn ze verschrikkelijk irritant. Of ze nu gewoon aan de zijkant van een website staan of heel je scherm in beslag nemen. Ik heb het natuurlijk over online banners.  Ze worden vervloekt door vele maar af en toe zit er ook wel eens een briljante banner tussen.  Deze willen we dan natuurlijk met jullie delen.

De banner in kwestie is van onze grote Zweedse vrienden van Ikea. (klik hier voor de banner http://bit.ly/ez46Xv ) Ja, blijkbaar kunnen ze naast goedkope meubelen en heerlijke Zweedse balletjes ook heel leuke banners maken. Het leuke aan de banner is dat je deze, geheel in de stijl van Ikea, zelf in elkaar moet zetten waarna je pas als je klaar bent daadwerkelijk een aanbieding te zien krijgt.

Of een banner als deze van Ikea ook zeer effectief zal zijn dat valt natuurlijk te betwisten. De consument moet namelijk diverse handelingen uitvoeren en veel mensen zullen dan ook halverwege afhaken voor de daadwerkelijke actie hebben gezien. Het indirecte effect voor Ikea was dan waarschijnlijk ook veel groter.  Overal op internet werd er namelijk gepraat over de “briljante Ikea banner”, in Nederland was het zelfs een trending topic op Twitter.  De link naar de banner die wij afgelopen vrijdag in onze twitter hadden gezet had op dag al bijna 2000 clicks op geleverd.

Toch is Ikea echt niet het eerste bedrijf dat aan de slag gaat met interactieve banners.  Zo kom ik op onder ander msn.nl ook regelmatig van dit soort banners tegen.  Een ander goed voorbeeld is de leuke Tippex campagne op  Youtube (bekijk hier http://bit.ly/fWX33f ) waarbij jij bepaald wat er in een filmpje gebeurt.

Kortom  we zien dat steeds meer bedrijven op een leuke en innovatieve manier aan de slag gaan met online adverteren. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? Is het daadwerkelijk een effectieve manier van adverteren of ziet het er vooral gewoon leuk uit?  We horen graag jullie mening hierover.

2 gedachten over “Reclames kunnen ook leuk zijn!

  1. Leuke banner, ook die naam is typisch IKEA. Ik zeg: geslaagd en ik wil er wel meer in deze trend zien!

  2. Persoonlijk, ik vind ‘m fantastisch. Wat een creativiteit weer van onze Zweedse vrienden! Naast hele business modellen in meubels draaien ze ook rustig het systeem van passieve bannering om. Ik heb ‘m met plezier in mekaar gezet! Zo kan het ook: leuk als je er op in gaat, geen irritatie als je er niet om geeft; ipv tegenvaller als je er op ingaat en irritatie, al besteed je er minimale aandacht aan (lees: PokerStars.net popups, reguliere Hotmail reclames).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.