BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Red Bull zou Mercedes GP moeten bedanken

Met de start van het nieuwe Formule 1 seizoen heeft Mercedes een nieuwe commercial geïntroduceerd. De reclame is leuk maar ook apart. Mercedes toont de energiedrank Red Bull terwijl Mercedes GP een sponsordeal heeft met energiedrank Monster.

Verloop commercial Mercedes

In de reclame zie je Nico Rosberg en Michael Schumacher, de twee coureurs van het Mercedes Formule-1-team. Nico is de eerste die een fles wijn krijgt aangeboden door de ober. Al snel wordt duidelijk dat hij deze fles krijgt aangeboden namens Michael, die in hetzelfde restaurant vertoeft. Vervolgens is het de beurt aan Nico die Michael zijn fles wijn probeert te overtreffen met een fles champagne. Dan is het weer de beurt aan Michael die Nico een hele grote fles champagne aanbiedt. Telkens kijken de twee heren om en lachen sportief naar elkaar. Totdat opeens het laatste drankje wordt aangeboden. Dit blijkt namelijk een blikje Red Bull te zijn. Nico en Michael kijken elkaar vragend aan, maar dan blijkt dat zij dit elkaar niet hebben gegeven. De ober wijst vervolgens naar de bar. Daar staat oud-Formule-1-coureur Mika Häkinnen sportief te lachen. Vervolgens maken ze allemaal wat gemoedelijke gebaren, waarna de reclame ten einde loopt en de slogan wordt getoond. Eerst: “We are looking forward to the competition in 2011” en vervolgens komt de slogan in beeld: “Racing is a state of mind”.

Waarom Red Bull?

Zo op het eerste gezicht een leuke en bovenal sportieve reclame. Er is echter één maar. Waarom toont men in hemelsnaam een blikje Red Bull? Mercedes GP heeft Red Bull namelijk niet als sponsor binnengehaald. Sterker nog, er bestaat ook nog dat andere Formule-1-team dat de naam Red Bull Racing draagt. Dit is het officiële Formule-1-team van Red Bull. Om de verwarring nog groter te maken, blijkt dat Mercedes GP wel een sponsor heeft als het gaat om energydrinks, namelijk: Monster. Ik vind het dan ook vreemd dat men toch voor Red Bull heeft gekozen. Dit lijkt contractueel ten opzichte van Monster dan ook niet te rechtvaardigen. Verder denk ik dan ook dat Red Bull Mercedes zal bedanken voor deze gratis reclame. Wat denken jullie?

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Mark Hoogerbeets. Ik ben afkomstig uit het zuiden van het land, omgeving Venlo en ben 23 jaar oud. In het verleden heb ik Commerciële Economie (IEMES) gestudeerd aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De afkorting IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment Studies. De naam Bedrijfshogeschool is tegenwoordig omgedoopt tot Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Na afronding van deze studie wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Per september 2011 ben ik dan ook gestart met de Pre-Master Marketing Management, die mij tot dusver prima bevalt. Eind maart (2011) ben ik actief lid geworden bij Asset Marketing. Sindsdien probeer ik met regelmaat interessante blogs te plaatsen op Markethings.net. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan Asset Marketing.

Laatste berichten van Mark (toon alles)

5 gedachten over “Red Bull zou Mercedes GP moeten bedanken

  1. Leuke bijdrage Mark! Genoten van de Formule 1 zondag? Red Bull blijkt na zondag toch de lachende eerste ;-).

  2. Het kan ook een goede manier van zelfspot zijn van Mercedes GP. Nadat Red Bull vorig jaar de constructeurstitel en rijderstitel naar zich toe heeft getrokken, kunnen ze misschien wel wat Red Bull/vleugels gebruiken bij Mercedes?

  3. Ik moet eerlijk vermelden dat ik afgelopen zondag niet heb gekeken. Naar wat ik heb vernomen, was Vettel als vanouds ijzersterk.

    Op zich is het wel mooi dat de reclame zo sportief wordt voorgesteld. Ik vind het alleen heel vreemd uit te leggen dat mijn Red Bull erin betrekt. Ook al stelt men dat Red Bull Racing de competitie vertegenwoordigt dan nog valt dit niet te verantwoorden ten opzichte van Monster. Monster de energy drink waar Mercedes GP notabene een sponsordeal mee heeft. Zo blijkt ook uit onderstaande link (scrollen tot aan het eind van de pagina).

    http://www3.mercedes-gp.com/en/#/category/home/

  4. Een erg vreemde situatie dat Red Bull zo prominent aan bod komt bij deze reclame van Mercedes. Vooral gezien het feit dat niet Red Bull maar concurrent Monster (energy drink) een sponsor is van Mercedes GP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.