BlogMarkethings.net informeertOverig

Riding pleasure: BMW op de zwarte piste

BMW Zillertal

BMW en een skigebied een rare combi? Dat is wat ik in eerste instantie wel dacht. Wanneer het aankomt op boundless riding pleasure is BMW in grootse skigebieden in Oostenrijk toch op de juiste plek. Al in 2010 sloot BMW partnerships met diverse skigebieden en sindsdien zijn er talloze te gekke acties op poten gezet voor, je raadt het al, boundless riding pleasure. In deze blog kom je erachter waarom de visie van BMW ernstig overeenkomt met die van een wintersporter in hart en nieren. 

Wie er het eerst beneden is

Van december ’15 tot en met april ’16 is het één grote wedstrijd in het Zillertal Arena (o.a. Gerlos, Königsleiten en Zell am Ziller) als het aan BMW ligt. Vroeger gaf de ski-pas enkel toegang tot een skilift. Je haalde je skipas langs het poortje, nam een skilift om vervolgens af te dalen voor de eerste heiße schokolade mit sahne. Nu kun je alles (echt alles) bijhouden. De skipas van het Zillertal Arena registreert een hoop: welke skiliften je neemt, op welke toppen je bent geweest, de genomen afdalingen en hoe ver je die dag hebt geskied. Zoals je ziet, zat ik op 29 januari rond het middaguur in de Teufeltal lift (klik op de afbeelding om te vergroten). Daarnaast nam ik nog 14 andere liften en skiede ik zo’n 40 kilometer die dag. Wat je niet op die afbeelding ziet, maar wat de website ook aangeeft is dat ik 29 januari in totaal 451 minuten spaß had op de skipiste.

Zillertal ArenaUnforgettable thrills in the snow

Dat is wat BMW en het Zillertal Arena haar gasten wil laten beleven. Als kers op de taart: BMW heeft op diverse plekken in het skigebied zogeheten funparks waar de avontuurlijke wintersporter haar hart ophaalt. Het verzamelen van zogenaamde badges zorgen ervoor dat een dagje skiën een competitieve beleving wordt. Badges kunnen verzameld worden door bijvoorbeeld 5000 meter op één dag te skiën of door een souvenir foto te maken voor een van de prachtige panorama vergezichten. Daarnaast kun je een badge verdienen door een bepaald aantal skiliften in een zekere richting te nemen. Wat mij betreft was de meest begeerde badge te verdienen tijdens de BMW x Drive Skimovie Track. Net echt, wacht je af achter een poortje totdat de drie pieptonen je laten weten dat je mag vertrekken. Er wordt een skimovie gemaakt zodra de poortjes openklappen en jij de slalomafdaling instart. Daarnaast wordt er ook een speedphoto gemaakt waarbij aangegeven wordt hoe hard (km) en snel je ging.

“Driving pleasure has a name” – BMW

BMW Drive Cup

Appels met peren vergelijken?

In eerste instantie dacht ik, waarom kiest een automerk voor een samenwerking met skigebieden waar, over het algemeen, de nieuwe BMW i3 met de beste winterbanden niet eens kan rijden? Toch blijkt het een gouden combi. BMW’s statement Driving pleasure has a name maakt duidelijk dat hun auto’s niet zomaar gemaakt worden. BMW creëert innovaties gebaseerd op emotie, enthousiasme, fascinatie en ‘thrills’. De marketingacties, uitgerold op de Oostenrijkse pistes, zijn doordacht en allen gebaseerd op deze vier ijkpunten van BMW. En dat doen ze goed. In januari gingen er al meer dan 5000 skiërs en boarders voor de badges in alleen al het Zillertal Arena. En ik stond op nummer 4709 op de ranglijst.

Bronnen:

https://www.zillertalarena.com/en/arena/winter/bmw.html

https://www.bmw-mountains.com/en/winter/BMW-xDrive-Cup

The following two tabs change content below.

Jessica Snoeren

Laatste berichten van Jessica Snoeren (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.