Blog

Roamler

Soms kom je initiatieven tegen waarvan je denkt dat ze veelbelovend zijn. Het Nederlandse Roamler is er zo een.

Wat is Roamler?

Roamler is een gratis applicatie, die momenteel alleen beschikbaar is voor de iPhone. Het is gratis een app gebaseerd op de locatie van de gebruikers, die Roamlers worden genoemd. De applicatie biedt de gebruikers diverse opdrachten aan, waarmee men geld kan verdienen. Het credo is dan ook “Quid pro quo”. In ruil voor het uitvoeren van opdrachten verdienen de Roamlers dus geld. Daarnaast kunnen ook experience points worden verdiend en naarmate vaker aan opdrachten wordt meegewerkt stijgen de Roamlers in rang.

Voorbeeldcase Roamler

Gijs Ros beschrijft op zijn website een voorbeeld van het gebruik van Roamler: “Roamler stuurt je bijvoorbeeld een push-bericht met hierin een opdracht gekoppeld aan jouw locatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat wanneer je in de buurt loopt van een Albert Heijn je het bericht krijgt om een foto te maken van de Groente en Fruit afdeling, daarna beantwoord je nog twee korte vragen en verstuur je de opdracht, hiervoor €2,00.”

Beta-fase Roamler

De applicatie bevindt zich momenteel in een beta-fase. Dat betekent dat het vooralsnog niet mogelijk is om de app te gebruiken. Het is wel mogelijk om jezelf aan te melden als beta-tester. Vooralsnog heeft het bedrijf voldoende beta-testers, maar wanneer je jouw Twitter-account en e-mailadres achterlaat kun je in de toekomst alsnog worden benaderd. Aanmelden kan hier.

Toekomst Roamler

Op Frankwatching is ook aandacht besteed aan Roamler. De oprichters geven daarbij aan dat Roamler ernaar streeft om uiteindelijk een grote community (“eind 2011 al 10.000 gebruikers”) te creëren. Vanuit deze grote community kunnen bedrijven snel en flexibel toch een grootschalig onderzoek doen. Daarbij kan zelfs gebruik worden gemaakt van de functies van de telefoon, zoals het maken en uploaden van foto’s en/of video’s.

Voor foto’s van de Roamler-app verwijs ik je door naar Frankwatching en Gijsros.nl.

Zelf denk ik dat Roamler een groot succes kan gaan worden, omdat het flexibel kan worden toegepast. Daarnaast wordt de effort van gebruikers redelijkerwijs gewaardeerd door het geven van een vergoeding voor het meewerken aan een bepaalde opdracht. Wat denken jullie? Gaat Roamler een succes worden?

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Mark Hoogerbeets. Ik ben afkomstig uit het zuiden van het land, omgeving Venlo en ben 23 jaar oud. In het verleden heb ik Commerciële Economie (IEMES) gestudeerd aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De afkorting IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment Studies. De naam Bedrijfshogeschool is tegenwoordig omgedoopt tot Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Na afronding van deze studie wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Per september 2011 ben ik dan ook gestart met de Pre-Master Marketing Management, die mij tot dusver prima bevalt. Eind maart (2011) ben ik actief lid geworden bij Asset Marketing. Sindsdien probeer ik met regelmaat interessante blogs te plaatsen op Markethings.net. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan Asset Marketing.

Laatste berichten van Mark (toon alles)

14 gedachten over “Roamler

 1. Dit zou dan eigenlijk een deel van het werk dat research bureaus nou doen overnemen toch? GfK is dan niet meer nodig om bij te houden wat mensen precies kopen, dat kunnen ze zelfs scannen en zo naar het desbetreffende bedrijf sturen.

 2. Kan denk ik wel succesvol worden. Ik vraag me alleen wel af hoe dat gaat met de gebruikers. Die 2 euro is snel verdiend maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen de tijd/moeite wil nemen om even de albert heijn binnen te lopen. Ook een beetje afhankelijk van je maandloon natuurlijk 😉

 3. @Loes Of het echt dergelijk onderzoekswerk zal gaan overnemen, moet de toekomst uitwijzen. Ik denk dat dit wel weer een mooie toevoeging is. Het bedrijf hoopt aan het eind van dit jaar al een grote community te hebben. Als je een grote community hebt, wordt ook de kans dat mensen aan dergelijk toegankelijk en flexibel onderzoek meewerken groter. Onderzoeken die Gfk uitvoert zijn vaak toch heel wat diepgaander en vereisen veel meer inspanning van de respondent(en). (Ook zijn ze, als ik me niet vergis, veel meer gericht op B2B, daar waar Roamler vooralsnog juist inzet op de consument.)

  @Max Inmiddels ben ik uitgenodigd voor de Roamler First 500 en heb ik een bèta-code ontvangen. Aan de hand daarvan kan ik dan ook stellen dat iedere gebruiker de opdrachten kan inzien en vervolgens de beslissing kan maken of hij/zij hieraan meewerkt (opdracht accepteren) of niet (opdracht afwijzen). Verder ontvang je voor het uitvoeren van opdrachten ook telkens XP (experience points), waardoor je in rang stijgt en bepaalde badges ontvangt. Ook die combinatie heeft in het verleden uitgewezen te werken. Denk bijvoorbeeld maar aan FourSquare. Door vaker op een bepaalde locatie in te checken ontvang je badges. Blijkbaar zijn mensen nu eenmaal gevoelig/vatbaar voor een dergelijke game-component. 😉

  En volgens mij is die vergoeding niet zo zeer bedoeld om er een salaris aan over te houden, maar eerder vanuit het idee dat Roamler wilt delen in de baten die het bedrijf zelf opstrijkt vanuit andere partijen (Quid pro quo). 😀

 4. Dit is geweldig!
  Ik ben nog minderjarig, dus mag nog niet werken.
  Met deze app kan je snel wat geld bij verdienen.
  (als het ook zo mooi is als ze zeggen)

  Jules

 5. @Jules
  Ik heb giste mijn invite code ontvangen en heb na 2 opdrachten al €7,- verdiend. Koste me ongeveer 10 minuten om die te voltooien dus tel uit je winst.
  Niet voor elke opdracht wordt je betaald, maar hoe verder je komt hoe leuker het wordt.

  Job

 6. @Job Het kan inderdaad ‘snel’ gaan. Volgens mij zitten de meeste (betaalde) opdrachten momenteel wel in de omgeving van Amsterdam.

 7. @Job en @Mark ik ben erg nieuwsgierig naar deze applicatie en er zijn alleen nog meer uitnodigingen te verkrijgen via gebruikers. Heeft een van jullie deze een voor mij?

 8. Mocht je nog in 1 van deze gemeentes wonen is de kans groot dat je een invite krijgt.
  http://blog.roamler.com/?p=339

  Ben zelf al een tijdje aan het proberen er 1 te regelen, maar nog geen succes. Wellicht kan iemand mij dan een invite sturen 🙂

 9. Halo allemaal ik word graag lid maar ik heb hem gedonload maar ik moet een code hebben kan iemand hem geven

 10. Leuk idee, waardeloze uitwerking. De app is redelijk gebouwd, maar de opdrachten zijn gewoon niet leuk en er is een heuse ballotagecommissie die bij elke opdracht gaat bepalen of je wel door mag naar je nieuwe level. Als je 1 opdracht niet naar de zin van de roamlermaffia uitvoert lig je er uit. Next..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.