BlogConsumentengedragMarkethings.net informeert

Schoonouders krijgen goedkoopste kerstcadeaus

Derde van de Nederlanders geeft of verkoopt ongewenste cadeaus door

Amsterdam, 18 december 2013 – Schoonouders kunnen dit jaar tijdens de Kerstdagen op het goedkoopste cadeau rekenen. Dit blijkt uit een onderzoek van Kortingscode.nl onder ruim 1.200 Nederlanders naar de beleving van de kerstperiode. Ook vrienden zullen het aankomende kerst met een goedkoper presentje moeten doen dan de ouders, broers en zussen. 

Het meeste geld geven Nederlanders dit jaar uit aan cadeaus voor de kinderen. “Opvallend is dat mannen aan hun partner evenveel geld uitgeven als aan de kinderen, terwijl vrouwen overduidelijk kinderen boven partner verkiezen”, zegt Jelle van der Bij van Kortingscode.nl.

Weggegeven cadeaus

Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dit jaar minder te willen besteden dan voorgaande jaren. Daarnaast gaat men zeker op koopjesjacht. “In de decembermaanden zien wij een opvallende stijging van online aankopen waarbij de consument duidelijk op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieding”, aldus Van der Bij. De Nederlander is ook niet vies van het weggeven of doorverkopen van een gekregen cadeau. Ruim een derde van de ondervraagden maakt zich daar schuldig aan. Hierbij is de jeugd minder dankbaar dan de oudere generatie. Waar de 56-plusser zegt vrijwel nooit een gekregen cadeau af te staan, geeft bijna 40 procent van de jongeren toe dit herhaaldelijk te hebben gedaan.

Overige opvallende onderzoeksresultaten

– Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet waar de Kerstman vandaan komt;

– Meer dan de helft van de jongere Nederlanders (18-35 jaar) denkt dat de Kerstman verzonnen is door Coca-Cola. Bijna een derde gelooft dat de Kerstman een bijbels figuur is;

– Het ‘verplicht’ bij de schoonouders langs moeten, zorgt er bij meer dan de helft van de ondervraagden niet voor dat zij opzien tegen de Kerstdagen.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl verzamelt alle kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen van tientallen webwinkels om de consument te helpen bij het besparen. Met een kortingscode krijgen bezoekers korting op hun online aankopen, zoals kleding, elektronica en speelgoed. Dagelijks maken ruim 20.000 bezoekers gebruik van Kortingscode.nl.

In de onderstaande infographic worden de resultaten van het onderzoek samengevat:

kortingscodenl-kerst-infographic

Een gedachte over “Schoonouders krijgen goedkoopste kerstcadeaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.