Blog

SEA: 3 Adwords tips voor de beginner

In mijn vorige artikel over SEA heb ik een inleidend stukje tekst geschreven over Search Engine Advertising en Google Adwords. Voor sommige lezers zal dat artikel wellicht niet concreet genoeg zijn geweest, maar voor degenen die nog nooit van SEA hadden gehoord, was het een noodzakelijke inleiding voor bijvoorbeeld het artikel dat je nu voor je neus hebt. In dit artikel geef ik namelijk 3 gerichte Adwords tips voor de beginnende Adwords gebruiker.

Google Adwords tips

3 Adwords tips

Meet de resultaten van je Adwords campagne

Je zult het vast wel eens hebben gehoord: meten is weten. Het is belangrijk om de conversies bij te houden om op die manier te kunnen achterhalen wat nu het meeste oplevert. Welke Adwords campagne is het sterkst? Welke zoekwoorden zijn het meest rendabel? Dat zijn vragen waarop je het antwoord kunt vinden wanneer je de conversies bijhoudt. Neem dus zeker even de tijd om dat kleine stukje conversiecode aan je website toe te voegen!

Wees kieskeurig bij het selecteren van zoekwoorden

Sommige gebruikers van Adwords maken een enorme zoekwoordenlijst om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Het is echter belangrijk om zeer kieskeurig te zijn als het om zoekwoorden gaat. Daarom is het erg verstandig om slecht presterende woorden die enkel geld kosten of (vrijwel) geen geld opleveren te pauzeren. Zo zit er bijvoorbeeld erg veel verschil tussen de termen “laptop” en “online laptop kopen”. Wat zoeken mensen die op “laptop” zoeken? Zijn ze op zoek naar informatie over laptops, willen ze een laptop aanschaffen of hebben ze een probleem met hun laptop? Het kan alles zijn. Degenen die op “online laptop kopen” zoeken, zullen in de meeste gevallen logischerwijs online een laptop willen kopen. Zij zijn dus een stuk verder in het aankoopproces dan de mensen die zoeken op “laptop” om enkel informatie over laptops te vinden.

Verder zijn er mensen die geen gebruikmaken van uitsluitingszoekwoorden. Het is echter wel sterk aan te raden om gebruik te maken van dit soort zoekwoorden. Wanneer je geen gebruikmaakt van uitsluitingszoekwoorden heb je namelijk kans op irrelevante bezoekers die je, behalve hoge kosten, niets opleveren.

Zet niet altijd automatisch in op positie 1

Over het algemeen willen mensen met hun Adwords campagne een nummer 1 positie in Google behalen. Wanneer je jezelf in een competitieve branche bevindt, zullen er dus verschillende adverteerders strijden om die positie. Het gevolg hiervan is dat zij de klikprijs hiermee flink opdrijven. Het is daarom zeker het overwegen waard om te experimenteren met de tweede en derde positie en daarvan uiteraard ook te de resultaten te meten. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat de kosten per conversie voor deze posities een stuk later liggen of dat een van deze posities zelfs meer opbrengt dan een nummer 1 positie!

Ik kan nog heel wat meer Adwords tips noemen dan de bovenstaande 3, maar die zul je later nog wel zien verschijnen. Veel succes met het opzetten, optimaliseren en bijhouden van je Adwords campagnes!

The following two tabs change content below.

Joep Bogaers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.