BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

SEAT speelt in op Sinterklaasfeest

Het automerk SEAT speelt met een viral in op de populariteit van het Sinterklaasfeest. Op het kanaal van SEAT Nederlands is sinds 21 november een filmpje te zien met Sinterklaasbloopers. Ten slotte komt aan het einde van het filmpje een ‘oplossing’ aan bod om deze bloopers in de toekomst te voorkomen. Het mag geen verrassing heten dat juist SEAT hier een belangrijke rol in speelt.

Inspelen op Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest komt er weer aan en dat is dus voor veel bedrijven een goed moment om op deze feestdagen in te spelen. De wijze die SEAT Nederland heeft gekozen, lijkt in dit geval aan te slaan. Zo is het filmpje sinds 21 november al ongeveer 700.000 keer bekeken, wat overeenkomt met ongeveer 80.000 (gratis) bezoekers per dag. De reacties lijken vooral positief, met 159 likes en 32 dislikes op Youtube tot nu toe.

Inhoud van het filmpje

Het verhaal dat dit filmpje vertelt is vrij grappig. Nadat je vele male (dezelfde) sinterklaas met of zonder paard tegen de grond ziet gaan, besluit Sinterklaas om het oude vervoermiddelen (paard) achterwege te laten. Vanaf nu lijkt het dus tijd voor een andere manier van vervoer, en wel in een SEAT. Natuurlijk probeert men andere mensen aan te sporen om ook te kiezen voor een SEAT auto. Dit blijkt dan ook uit de verwijzing naar de actiesite aan het einde van het filmpje.

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van deze campagne? Denkt jij dat het effectief is om als bedrijf in te spelen op het Sinterklaasfeest? Wat zou jij hetzelfde, of juist anders doen? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “SEAT speelt in op Sinterklaasfeest

  1. Altijd wel goed als bedrijven meespelen met wat echt speelt nu, maar betwijfel het nut voor Seat. Het is een leuk filmpje maar wat zal Seat erg echt mee opschieten. Koop je in november/december een auto en zitten ouders dan te wachten op een auto? Die zijn te druk met kanootjes te kopen. En is Sinterklaas nog wel populair? Je creëert wat korte termijn awareness maar daar houdt het mee op. Als Sinterklaas voorbij is, is ook Seat weer weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.