BlogOverig

Secretaris bij Asset | Marketing

14231993_1716463215284183_3735654382175452986_o

Het is inmiddels alweer tien maanden geleden dat Iris en Bart aan hun uitdaging begonnen om Asset | Marketing een jaar lang te besturen. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Na de blog van Iris, is het de beurt aan de Secretaris van Asset | Marketing, Bart Hendriks.

‘’Het is een gekke gedachte, opvolgers. Gedurende de afgelopen tien maanden hebben we ons volle bak ingezet om deze vereniging nog mooier te maken dan hij al is, en opeens praat je over je opvolging. Het leven als een bestuurder is echt een rollercoaster; geen enkele dag is als de vorige en gaat precies zoals je vooraf gepland had. Maar laten we eerlijk zijn, een rollercoaster blijft toch de leukste attractie van het gehele park, toch? In deze blog neem ik jullie graag mee in mijn rit en alles wat er daarbij voorbijgekomen is!!’’

Waarom een bestuursjaar?

Laat ik beginnen met het volgende: de keuze voor een bestuursjaar maak je niet een, twee, drie. Er zijn enorm veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel tijdens als na je studie. Kies dan ook voornamelijk voor datgeen dat bij jou aansluit, vind jouw pad naar een succesvolle toekomst!

Mijn pad verliep via de Bachelor Bedrijfseconomie, die ik in 3 jaren had afgerond. In jaar twee ging ik als onwetende student op zoek naar wat meer (uitdaging) naast mijn studie; ik begon met bloggen bij Markethings.net. In deze commissie, destijds gevuld met een groot aantal master studenten, werd ik meteen opgenomen in de groep. De volgende uitdaging op de weg was een Exchange, wat echt een absolute aanrader is voor iedereen met interesse in andere culturen. Zelf zocht ik het wat dichter bij huis, Milaan wel te verstaan, máár dat was echt mijn plek op dat moment. Echt alleen maar mooie herinneringen aan mijn tijd daar! Bij terugkeer was het tijd voor een grotere commissie bij Asset | Marketing, Marketing Event.

12031437_1604842876446218_6394132066276690326_o

Met deze vier toppers (Marlie, Carlijn, Jessica en Jorrit), heb ik een enorm gave avond neergezet over Non-traditional Marketing. In deze commissie leerde ik voor het eerst acquisitie te draaien, een budget op te stellen (en te bewaken) en was ik verantwoordelijk voor de locatie van het evenement. De wekelijkse vergaderingen, de verantwoordelijkheden en samenwerken met 4 compleet andere personen was allemaal enorm leerzaam.

Tussendoor ben ik begonnen aan de master Strategic Management. In deze master kwam de arbeidsmarkt wel angstvallig dichtbij. Ineens was ik omringd door studenten van 26, die in een jaar tijd de universiteit wilden verlaten. Persoonlijk had ik heel erg het gevoel nog niet klaar te zijn, nog te weinig ‘body’ te hebben. Natuurlijk had ik een bestuursjaar daarbij al overwogen, maar voor mij moest de match wel goed zijn. De groep die er toen zat sprak me heel erg aan, het was het juiste moment i.c.m. mijn opleiding en bij de vereniging waar ik me op mijn plek voelde. Dit was voor mij hét moment.

Ik had natuurlijk ook de mogelijkheid om een tijdelijke baan te nemen, of stage te gaan lopen. Dit zal er ook zeker voor zorgen dat je jezelf ontwikkeld, zonder twijfel. Ik geloof er ook in dat die twee dingen complementair zijn, in een stage zit je écht op je vakgebied. Maar wat een bestuursjaar enorm gaaf maakt, is dat samen met je medebestuurders bepaald, wat je gaat veranderen/doen. Je runt met zijn zessen een (kleine) onderneming en je ziet snel resultaat van je acties. Daarnaast ben je echt in staat om je projecten eigen te maken, vanuit je rol als bestuurder, maar zeker ook als Secretaris.

13048114_1663789177218254_7758904171698299754_o

Hoe ziet je week er uit?

Zoals gezegd, een bestuursjaar is een rollercoaster. Iedere week heb je vaste vergaderingen en eventueel wat vaste momenten voor specifieke taken als een mailing, maar daar tussendoor komt alles voorbij. Laat me kort eventjes de standaard taken per week even met je doorlopen;

Iedere maandagochtend gaan we BV’en; hierin worden alle doorlopende zaken besproken, de ontwikkelingen bij de commissie, de activiteiten, de ontwikkelingen bij de stichtingen, de updates van de Faculty Wide Organs (FWO’s) en alle lopende zaken, zoals bijvoorbeeld het treffen van voorbereidingen voor een evenement. In deze vergadering mag je als Secretaris notuleren, maar doordat de meeste updates al ingevuld worden vóór de vergadering, heb je tijdens de vergadering net zo goed de mogelijkheid om mee te denken en input te geven. Daarnaast leer je kort en bondig te formuleren, ontwikkel je je Engelse woordenschat én ben je altijd up-to-date van alles wat er gaande is in de vereniging.

Zoals gezegd neem je ook zitting in een FWO, voor secretarissen is dat de Secretaries Meeting (SM). Dit is een (twee) wekelijkse meeting waarin kort de mailing, database en registratie besproken wordt. Interessanter zijn de commissievergaderingen, je zult verantwoordelijk zijn voor de Meesters in Marketing, een andere commissie (in mijn geval eerst Markethings Magazine, nu Activiteiten) en TIME! Laatstgenoemde is natuurlijk een super grote pré, TIME is echt een enorm intensief en uniek project. Ik weet zeker dat jij, als mijn opvolger, hier echt enorm veel van gaat leren. Naast deze vaste vergaderingen, heb je natuurlijk een aantal taken die wekelijks de revue passeren. Als Secretaris ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie: mailings, website, magazines, announcements of the board etc. Je zult dus wekelijkse bezig zijn met nieuwe content schrijven, eventueel voorzien van wat leuke grafische kiekjes, om actief en passief leden zo goed mogelijk geïnformeerd te houden. Wat ga je vermelden? Wanneer communiceer je? En welke call to action heb je?

Daarnaast zul je de database up-to-date houden, voor zowel leden als alumni. Alumni zijn een erg belangrijk onderdeel van onze vereniging, waarvoor jij eindverantwoordelijke bent. Samen met de MiM commissie ga je evenementen organiseren voor deze oud-leden, waar zeker in het Lustrum jaar enorm veel mogelijkheden liggen. Dat komt er ook nog bij, je wordt Lustrum bestuurder van onze mooie vereniging!!

 

agenda-bart

 

 Zoals te zien is in de agenda, lukt het niet zo vaak om thuis te zijn in de avonden. Laat ik daar gewoon eerlijk in zijn, je bent zeker 2 tot 3 avonden per week niet thuis, of heel kort om wat te eten. Je zult er wat dingen voor moeten laten, in mijn geval wat avondjes met mijn vriendin om wat leuks te doen of een voetbaltraining. Dit is 9 van de 10 keer wel iets leuks, zoals alle activiteiten met de leden. Bovendien heb ik geprobeerd er écht alles uit te halen dit jaar, waardoor ik vaak nog om zes, half zeven op de kamers te vinden was. Niemand verplicht je dat, kantooruren zijn van 10 tot 17, maar je zult merken dat je dagen snel gevuld worden. Alle taken die je extra op je neemt en door je eigen motivatie probeert te verbeteren, zullen ervoor zorgen dat je dag wat langer duurt, maar dat zijn wel dé projecten waar je extra voldoening uit haalt.
Wat heb je geleerd tijdens je bestuursjaar?

Hopelijk is uit al het bovenstaande al gebleken wat ik allemaal geleerd heb, maar hierbij nog een kort overzichtje. Je ontwikkelt natuurlijk allereerst je soft skills, je werkt samen met een groot aantal bestuurders, studenten en docenten, waarbij je iedere keer weer een andere insteek hebt of doelstelling. Hierdoor leer je dus ook om je goed voor te bereiden op vergaderingen, leer je om te plannen en je zegje te doen. Daarnaast heb je zoals gezegd de ruimte om eigen projecten te doen, waardoor ik bijvoorbeeld geleerd heb te photoshoppen, leren werken in HTML codes en zijn we nu bezig met de huisstijl aanpassen. Ook het voeren van sollicitatiegesprekken voor TIME en natuurlijk voor het bestuur zijn bijzonder, je zit namelijk nu aan de andere kant van de tafel. Het aansturen en in juiste banen leiden van een project als TIME, en alle stress, spanning die daarbij komt kijken, heb ik als leerzaam ervaren.

Wat was het mooiste moment van je bestuursjaar?

Hierbij zal ik eventjes een open deur in trappen; er is namelijk niet één moment van een bestuursjaar. Hoogtepunten zijn natuurlijk geslaagde edities van Markethings Week, Commercial Night en Marketing Event. Daarnaast was het doorgaan van TIME een grote opluchting en was echt een grote beloning voor al het harde werk. Het dagelijkse leven op de kamers zit vol met mooie momenten, dat vaak voortgezet is in de nachtelijke sferen van Tilburg. Ik wil dan ook iedereen waarmee ik het afgelopen jaar heb samengewerkt bedanken voor al jullie enthousiasme, al het plezier en de mooie momenten!

Meer informatie over de functie van Secretaris?

Net als Iris, kijk ik met een grote glimlach terug. Je maakt zo ongelofelijk veel mee in zo’n jaar, dat het ik wel durf te zeggen dat een bestuursjaar bij Asset | Marketing uniek is.

Wil jij jezelf ook op zo’n unieke manier onderscheiden van je medestudenten? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor een bestuursfunctie. Voor meer informatie over mijn functie, klik hier. Lees ook zeker de blog van Iris, over haar ervaringen als vice-chairman. Heb je nog twijfels? Stuur ons dan gerust een berichtje of kom langs op de kamers dan beantwoorden we de vragen graag!

De deadline voor de sollicitaties is 18 november 12.00h. Stuur voor deze datum je motivatiebrief en CV naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

bestuursweekend

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.