BlogMarkethings.net inspireertOverig

Secretary bij Asset | Marketing

secretary asset marketing

 

In deze nieuwe reeks zullen Marlie en Lenore de balans opmaken na tien maanden besturen. De bestuurssollicitaties zijn sinds 5 november geopend en daarom is het tijd om eens inzicht te krijgen in hun ervaringen. We beginnen met Marlie, secretary van het bestuur 2015.

Waarom een bestuursjaar?

Gedurende mijn studie bedrijfseconomie heb ik meerdere dingen naast mijn studie gedaan. In mijn tweede jaar ben ik actief geworden bij Asset door in de Events Committee te gaan. Als lid van deze commissie had ik de kans om mooie feestjes zoals het Asset gala en de COdE te organiseren. Daarnaast heb ik onder andere een commissie bij de TOP-week gedaan en ben ik lid van Damesdispuut Perplex. Activiteiten naast mijn studie zijn voor mij veel leuker dan studeren en een bestuursjaar leek voor mij de ultieme aanvulling op mijn studie, aangezien het een hele goede mogelijkheid is om jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Wat houdt jouw functie in en waarom koos je voor deze functie? 

Veel mensen denken dat je als secretaris de hele dag alleen maar bezig bent met notuleren. Ik kan echter zeggen dat dit totaal niet waar is! Het enige moment van de week waarop ik bezig ben met notuleren is dinsdagochtend tijdens de bestuursvergadering. De rest van de week houd ik me onder andere bezig met de website van Asset | Marketing, mailings opstellen en versturen, de ledenbestanden up-to-date houden en commissiebegeleiding. Verder ben je als secretaris verantwoordelijk voor de alumni van Asset | Marketing. Als secretaris krijg je de kans om vele andere taken op te pakken die niet direct met je functie te maken hebben. Hierdoor krijg je veel mee van andere functies wat erg leuk is!

Ik heb voor deze functie gekozen, omdat er heel veel uitdaging in zit. Voordat ik aan mijn bestuursjaar begon was ik totaal niet technisch en wist ik nauwelijks hoe ik een computer aan moest sluiten. Gedurende mijn bestuursjaar ben ik er achter gekomen dat het helemaal niet zo moeilijk is als ik vooraf dacht om de website up-to-date te houden en mailings te maken. Het kost misschien wat tijd om dit te leren maar hier zat voor mij ook een enorme uitdaging in!

Wat heb je afgelopen jaar geleerd?

Het mooie aan een bestuursjaar is dat je heel praktisch bezig bent. Je bent de hele dag dingen aan het regelen, in vergaderingen, mailtjes beantwoorden en ga zo maar door. Hierbij hoort ook de nodige verantwoordelijkheid. Ik heb hier heel veel van geleerd en dit zal later in het bedrijfsleven ook zeker van pas komen. Deze praktische kant miste ik in mijn opleiding, die vooral theoretisch is ingestoken.

Verder bouw je tijdens je bestuursjaar een enorm netwerk op! Je komt namelijk met heel veel verschillende mensen in contact. Deze groep mensen varieert van je mede bestuursgenoten tot allerlei verschillende bedrijven en de universiteit, met wie je allemaal zal samenwerken. Dit gaat met de ene persoon veel makkelijker dan met een ander maar daar leer je juist van.

Hoe ziet jouw gemiddelde week er uit?

Hieronder staat een afbeelding van hoe een gemiddelde week eruit zou kunnen zien. Iedere week is weer heel anders door alle verschillende activiteiten die er plaats vinden. Echter zijn er wel een aantal dingen die wekelijks terugkomen, voorbeelden hiervan zijn de bestuursvergadering op dinsdagochtend en de vergaderingen met de andere secretarissen van Asset en met commissies. Ook stel ik bijna wekelijks een mailing op, zoals de active members mail of de infomail.

Bestuursblog Agenda Marlie

Hoewel ik nooit een minuut spijt heb gehad van mijn bestuursjaar en het na driekwart jaar nog steeds super leuk is, zijn er ook dingen die minder leuk zijn. Zo ben je niet erg flexibel doordat je elke dag van 10.00u tot 17.00u op de kamers zit. Dit vond ik vooral lastig toen het lente werd en mensen vroegen mee op het terras te gaan zitten. Dit gaat helaas niet altijd enn daar baalde ik af en toe wel van als ik de speciaalbiertjes weer over de app voorbij zag komen.

Meer informatie over de functie Secretaris?

Wil jij het beste halen uit je studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied? Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbare waardevolle ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bovendien is het natuurlijk een jaar vol plezier met veel gezellige mensen om je heen!

Meer informatie over de functie Secretaris vind je hier.

Stuur je CV en motivatiebrief voor 3 december a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de kamers (E1.02) voor een gesprekje met mij waarbij ik je meer kan vertellen over de functie secretaris.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.