BlogCarrière Oriëntatie

Secretary bij Asset | Marketing

In deze nieuwe reeks zullen Robin en Nicol de balans opmaken na tien maanden besturen. De bestuurssollicitaties zijn sinds 5 november geopend en daarom is het tijd om eens inzicht te krijgen in hun ervaringen. We sluiten af met Robin Teunissen, secretary van het bestuur 2014.

Waarom een bestuursjaar?

Foto_RobinVoordat ik aan de Premaster Marketing Management begon heb ik eerst 4 jaar Commerciële Economie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. De voornaamste reden om Marketing Management te gaan studeren was zelfontplooiing. Ik vind het namelijk belangrijk om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen. Dit is uiteindelijk ook de reden geweest om te kiezen voor een bestuursjaar. Een bestuursjaar biedt de mogelijkheid om jezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. De keuze om het bij Asset | Marketing te doen was ook snel gemaakt. Ik kwam tijdens mijn Premaster in aanraking met Asset | Marketing. Na deel uitgemaakt te hebben van de lay-out commissie en de studiereis commissie en alle leuke informele activiteiten voelde ik mijzelf al snel thuis bij de vereniging. Persoonlijke ontwikkeling en mijzelf thuis voelen bij de vereniging waren voor mij heel belangrijk en hebben vorig jaar geleid tot de keuze om te solliciteren voor een plek binnen het bestuur van Asset | Marketing!

Wat maakt de functie secretaris zo leuk?

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie van de vereniging. De communicatie richting de bedrijven valt hier alleen niet onder, hier hebben we onze externen voor. Het verantwoordelijk zijn voor alle externe communicatie is gelijk hetgeen wat mij het meest aanspreekt, ik kan hier namelijk mijn creativiteit in kwijt. Zo heeft Asset | Marketing een website die ik mag beheren, moet er zo nu en dan promotie materiaal gemaakt worden en verstuur ik maandelijkse mails naar de actief en passief leden. Het leukste is natuurlijk als je van je mede bestuursgenoten hoort dat je weer een leuke afbeelding gemaakt hebt voor op de website of dat je een leuke mailing gemaakt hebt.

Naast alle creatieve dingen zijn er natuurlijk nog andere leuke dingen. Zo mag je als secretaris de grootste commissie van Asset | Marketing begeleiden, namelijk The International Marketing Expedition (TIME)! Naast dat dit erg leuk is, is het ook nog eens erg leerzaam. Je begeleid namelijk de TIME commissie van begin tot eind en dit loopt gelijk aan je bestuursjaar. Ik mocht alleen helaas niet mee met hun expeditie naar de Verenigde Arabische Emiraten & Qatar. Je begeleid de commissie dus tot aan de expeditie en na terugkomst. Maar goed, het scheelt dat ik daar al was geweest met de beste studiereis ooit ;)!

Foto_Dubai_Kanelen

Wat vond je het leukste aan je bestuursjaar?

Als ik zo terug kijk op mijn bestuursjaar vond ik het toch wel erg leuk om met de website te werken. Ik heb grote interesse voor online marketing en webdesign valt hier ook onder. Zo kon ik toen ik begon met mijn bestuursjaar de nieuwe website helemaal zelf inrichten. Uiteindelijk heb ik hier dan toch wel mijn stempel op kunnen drukken. Verder vond ik het leuk om The International Marketing Expedition te mogen begeleiden. Er komt veel kijken bij het begeleiden van de TIME commissie, zo moet er een interessante locatie gekozen worden, goede deelnemers worden gevonden en bedrijven die onderzoek uit willen laten voeren in het buitenland. De commissie kwam zelf nog met het goede idee om het logo van TIME aan te passen, dit mocht ik toen oppakken wat ik leuk vond om te doen. Ook wordt de website aangepast van TIME. Dit heb ik nog mogen oppakken en dit kan ik mooi meegeven aan de volgende TIME commissie. Naast de functiespecifieke dingen zoals taken zoals TIME en de website zijn er nog genoeg andere leuke dingen. Zo zijn er meerdere informele activiteiten die iedere keer samen met de actief leden weer erg mooi zijn. Daarnaast leer je zoveel nieuwe mensen kennen van andere verenigingen wat ik erg leuk vind, zo breidt je je netwerk weer wat meer uit.

Welke persoonlijke ervaringen heb je opgedaan tijdens je bestuursjaar?

Ik heb veel geleerd van het vergaderen met verschillende personen. Zo vergader je iedere week met je bestuur, met je commissies en met secretarissen van andere departementen. Je moet toch met meerdere meningen rekening houden en uiteindelijk moet iedereen het er wel mee eens zijn. Dus vooral het samenwerken met andere mensen is erg leerzaam. Daarnaast is er altijd wel wat te doen in het leven van een bestuurder, dus het goed leren plannen komt er ook bij kijken. Dit ging me van te voren wel al goed af, maar is alleen maar verder verbeterd. Ik denk dat ik uiteindelijk het meest heb geleerd van de TIME commissie. Het is de drukste commissie van Asset | Marketing en hier gaat dus veel tijd in zitten. Je werkt nauw samen met de commissie, zo moeten er goede deelnemers geselecteerd worden, moet er kritisch gekeken worden naar onderzoeksvoorstellen en de commissie moet goed begeleid worden gedurende het project.

Championsleague

Wat doe je nog naast je bestuursjaar en is dit goed te combineren?

Naast mijn bestuursjaar heb ik een bijbaantje bij een marktonderzoekbureau, ga ik zo nu en dan hardlopen en beheer ik nog de website van het bedrijf van mijn moeder. Dit is allemaal wel te combineren met mijn bestuursjaar. Ik kan namelijk werken voor het marktonderzoekbureau vanuit thuis, het beheren van de website kan ik doen vanuit thuis en het mooie aan hardlopen is dat ik kan gaan wanneer ik zin en tijd heb. Het is dus goed te combineren, alleen zijn er soms weken dat het echt heel druk is en het er allemaal een beetje bij inschiet. Daar tegenover staat dat er ook weken zijn die wat rustiger zijn en dan kan er wat meer gewerkt en gesport worden.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Iedere week ziet er weer anders uit door de verschillende evenementen en activiteiten die plaatsvinden. Maar er zijn altijd taken die iedere week uitgevoerd moeten worden. Zo moet er iedere week wel vergaderd worden met het bestuur, andere secretarissen en de TIME commissie. Ook moet de website en het ledenbestand iedere week wel bijgewerkt worden.

agenda

Meer informatie over de functie secretaris?

Ik kan terugkijken op een erg leerzaam en leuk jaar. Ik ga nog steeds iedere dag met zin naar de bestuurskamers. Ik heb heel veel van mijn bestuursjaar geleerd wat later zeker van pas komt tijdens mijn carrière. Ik heb zelf gemerkt dat je bij bedrijven makkelijker binnenkomt als je een bestuursjaar op je CV hebt staan. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, naast dat het een erg leuk jaar is.  Ik kan een bestuursjaar alleen maar aanraden, je ontwikkelt jezelf op meerdere vlakken, je ontmoet veel verschillende mensen en het is natuurlijk een erg leuk jaar!

Voor meer informatie, check de functiebeschrijving op de website of kom eens langs op de kamers (E1.02). Wij zijn altijd bereid om je wat meer te vertellen over onze ervaringen!

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 5 december a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Foto bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.