Blog

Service op vakantie

Het is weer zo ver: vakantie! Sommige studenten zijn al vertrokken naar een zonnig oord, anderen moeten nog even wachten. Maar ook voor hen duurt het niet heel lang meer. Binnen een aantal weken is iedereen eindelijk weer vrij en mogen de boeken terug in de kast. Degenen die op vakantie in een hotel verblijven, krijgen met een leuk stukje marketing te maken: services marketing. En dat is met name leuk als hotels extra hun best doen, om in goede service te voorzien!

ServiceOm het vakantiegevoel er alvast een beetje in te krijgen, wil ik vandaag een paar mooie gevallen van goede service in hotels delen. Want goede service, daar wordt volgens mij iedereen gelukkig van en gelukkige klanten zorgen voor positieve mond-tot-mond reclame. Hartstikke fijn dus voor hotels, vooral omdat goede service niet altijd iets hoeft te kosten. Zo hadden de medewerkers van een hotel in Kaapstad waar ik ooit verbleef al gauw door dat wij graag de ‘baby chicken’ hadden bij het avondeten. Deze was alleen niet iedere dag voorradig, dus ze waren zo vriendelijk om het ons ’s ochtends al vrolijk en vol trots te melden als ze die avond de baby chicken konden aanbieden. Ja, we hebben veel kip gegeten die vakantie! Datzelfde hotel had ons ook al voorzien van twee luxe 4-persoonskamers, nadat bleek dat onze gereserveerde 2-persoonskamers niet op dezelfde verdieping lagen (wat wij wel hadden verzocht). En het was geen eenmalige goede actie van het hotel. Toen we na onze rondreis weer terugkwamen in het hotel, kregen we dezelfde 4-persoonskamers en we hoefden uiteraard niets bij te betalen. Kijk, dat vind ik nou goede service.

ServiceEen ander geval van goede service las ik een tijdje geleden in een van mijn studieboeken. Toen een gezin terugkwam in hun hotelkamer, stonden de knuffelberen van hun dochter niet zoals gewoonlijk op bed. Ze zaten gezellig naast elkaar op een comfortabele stoel. En ze hielden elkaars hand vast. Dat is een stukje hartverwarmende service waar niemand om gevraagd heeft, wat niet per se nodig is, wat geen geld kost en bijna geen moeite. En toch heeft een van de schoonmakers van het hotel de mogelijkheid gezien om het gezin zich nog beter te laten voelen in het hotel. En waarschijnlijk is daarmee ook een groot stuk goodwill gekweekt.

Zo zie je maar weer. Op vakantie gaat af en toe wat mis met boekingen in hotels en vieze badkamers. Er is echter ook veel goede service te vinden, die je vakantie alleen maar plezieriger maakt. Hotels die niet alleen schoon en goed georganiseerd zijn, maar ook een perfecte service leveren, dat zijn de hotels waarover vakantiegangers vertellen als ze weer thuis zijn. We kregen grotere kamers en de baby chicken was heel lekker. Oja, en de Tafelberg was ook mooi.

 

Heb jij zelf ook mooie ervaringen van service op vakantie? Laat het weten in de comments!

The following two tabs change content below.

Cindy

Laatste berichten van Cindy (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.