Sex Sells?

De naamkeuze van een bedrijf biedt veel mogelijkheden. Het kan verwijzen naar het type producten of diensten die ze leveren, naar hun oprichter of naar een bepaalde filosofie. Lijkt me niet onbelangrijk wanneer je een merk of bedrijf aanmaakt. Toch zijn er een aantal personen niet zo succesvol geweest in het bedenken van een goede bedrijfsnaam. Vandaag bedrijfsnamen met een dubbelzinnige seksuele betekenis.


In een grijs en duister verleden met de ietwat anonieme naam 2011 verscheen ‘’It’s all in the name’’ op markethings.net: bedrijven met ongelukkig gekozen namen werden hierin uitgelicht. Vandaag staan er weer een aantal op het programma. Het is algemeen bekend dat seksuele verwijzingen voor veel aandacht kunnen zorgen (of juist kunnen afstoten), of deze nou impliciet of expliciet worden weergegeven. Hieronder een paar voorbeeldjes:

            

Om terug te komen op de bedrijven met een verkeerde naamkeuze: voor vandaag heb ik er een aantal verzameld met namen die ronduit fout zijn. Of dit nou opzettelijk is gedaan vraag ik mij af. Wat denk je zelf? Opzettelijk ‘’foute’’ naam of een verkeerde keuze uit onwetendheid? Deel je mening hieronder in de comments!

Helaas kunnen ze er bij de afdeling grafisch ontwerp ook wat van:

                   

(Met dank aan: happyplace.com)

Opzettelijk of per ongeluk?

Ook websitenamen kunnen op een ongelukkige manier op elkaar aansluiten:

Weet je zelf nog een paar leuke/misluke bedrijfsnamen of logo’s? Deel het in de comments!

1 thought on “Sex Sells?”

  1. Ruben schreef:

    Er zitten inderdaad wat ‘mooie’ voorbeelden bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.