BlogMarkethings.net recenseert

Sinterklaas inhakers 2016

image-2016-12-06

Vandaag alweer de vijfde editie van Markethings.net recenseert! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing.

Gisteren was het een van de mooiste feestdagen van het jaar, sinterklaas. Van pepernoten tot gekleurde pieten, en van cadeautjes naar inhakers. Laten we het daar nou net vandaag over gaan hebben. Over het algemeen zouden inhakers een hoge ‘share- en likefactor’ moeten hebben, humor bevatten, en goed aansluiten bij de belevingswereld van de consument. Als ze hieraan voldoen, hebben we een goede inhaker te pakken. Hieronder zal ik de leukste inhakers bespreken met betrekking tot 5 december, en kijken of ze aan deze eisen voldoen.

 1. Bolletje

Bolletje heeft paginagroot geadverteerd in de Telegraaf. Uit een test van Editie NL werd de Bolletje truffelkruidnoot als beste getest. Dit is dan natuurlijk extra leuk om het aan iedereen in Nederland te laten weten. Zoals we kunnen zien op deze inhaker, is zelf onze grootste kenner Sinterklaas, het eens met de test van Editie NL. De inhaker is leuk bedacht en slim uitgespeeld in het voordeel van Bolletje. Het nadeel is dat deze inhaker uitgebracht werd in de krant en niet op social media kanalen zoals Facebook, hierdoor is het veel minder makkelijk voor mensen om de inhaker te delen, dit kan alleen een-op-een. Humor bevat ie wel, doordat Sinterklaas ‘blind’ proeft met zijn mijter over zijn hoofd. Al met al, zal deze inhaker denk ik goed gevallen zijn bij iedereen die stil staat bij Sinterklaas.

Conclusie: | 4 sterren |

sint1

2. Heineken

Dan Heineken met de volgende ondertitel: Hier kijk je vol verwachting naar uit! Het heeft vrij weinig te maken met het gezellige en warme gevoel dat Sinterklaas normaal met zich mee brengt, maar het sluit zeker aan bij de belevingswereld van Heineken drinkers. Deze inhaker wordt maar liefst 14.000 keer geliked en dit is toch een hele hoop meer dan de gemiddelde Heineken post, hier pakt de inhaker dus punten. Humor is niet echt aanwezig, maar origineel is het wel. Ook deze inhaker was zeker een goede.

Conclusie: | 4 Sterren |

sint2

3. Bol.com

Met deze inhaker wilt bol.com een nieuwe betaalmethode invoeren ;). Als je het mij vraagt, heel leuk bedacht. Van humor is hier in ieder geval goed gebruik gemaakt. Doordat deze inhaker op twitter werd geplaatst i.p.v. Facebook werd hij net iets minder gedeeld. Voor iedereen die bezig was met sinterklaas-aankopen zal dit goed hebben aangesloten op hun belevingswereld, goed gedaan bol.com

Conclusie: | 4 Sterren |

sint34. Hornbach

En als laatste van vandaag alweer, Hornbach met zijn inhaker. Met de ondertitel: achter iedere Sint zit een Hornbacher verscholen. Voor mij helaas de minst sterke van allemaal. De humor erachter vind ik niet ijzersterk, al past de inhaker wel bij wat het bedrijf zelf doet. Het is leuk voor de echte klusfans, maar ik denk dat het over het algemeen niet zal aansluiten bij veel mensen op dit moment.

Conclusie: | 3 Sterren |

sint4

Conclusie

Veel bedrijven hebben dit jaar hun best weer gedaan om met een leuke inhaker te komen voor Sinterklaas. Hierboven slechts enkele voorbeelden die mij dit jaar waren opgevallen. Over twee weken is er weer een nieuwe editie van Markethings.net recenseert, tot dan!

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.