BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Sinterklaascommercials; Sterke inhakers

1

”Sinterklaas zat te denken, wat hij jullie deze keer eens zou schenken. Een blog vol Sinterklaascommercials bij elkaar, die gebruikt zijn in de afgelopen paar jaar.’’

Sinterklaas, een feest dat al jaren lang gevierd wordt in Nederland. De reden voor dit feest weten veel mensen al niet meer, maar dat mag de pret niet drukken. Voor kindjes draait het vaak maar op één ding; cadeautjes. En de nieuwe generatie pakt hierbij flink uit: hoe groter en duurder, hoe beter. Voor marketeers is dit dé kans om in te haken met campagnes om hun product of winkel te promoten. Scrol snel verder om de leukste en origineelste Sinterklaascommercials en advertenties van de afgelopen jaren te bekijken.

Nuon haakt in met hun beveiligingssystemen. Want hoe kan Sinterklaas binnenkomen als het huis té goed beveiligd is? Niet iedereen is er blij mee!

2

Amstel bier: 
4

3

En de NS? Die wilde ook niet achterblijven… mocht je geen cadeautjes hebben gekregen, dan weet je waarschijnlijk waarom! De Sint stond vast op een station in verband met vertraging of uitgevallen treinen.

5Maar naast grappige advertenties zijn er soms ook bedrijven die inhaken door middel van een schokkende advertentie. Zoals Alzheimer Nederland in 2013 deed. Wanneer je dacht dat je een chocolade Sinterklaas aan het uitpakken was had je het mis; na het open doen van de verpakking kwam je een paashaas tegen. Of je dit ook daadwerkelijk tegenkwam in de winkels dat is de vraag; maar de afbeelding spreekt boekdelen.
6

En als laatst, HEMA. Met haar simpele, maar sterke inhakers weet zij menig mens te pakken. Ik vind ze enorm grappig, terwijl ze vaak niet simpeler kunnen! Goede marketing bij HEMA!

7

TV-commercials

Maar naast advertenties zijn er ook op TV veel Sinterklaascommercials geweest waarbij Sinterklaas en Zwarte Piet in de hoofdrol stonden.

Bol.com heeft de afgelopen jaren ook al een paar sterke inhakers gehad op het Sinterklaasfeest. Zoals de welbekende ‘de zak van Sinterklaas’, maar ook de ‘Kijk: Zwarte Piet!’

 

 

En zoals we gewend zijn van Albert Heijn hadden zij de afgelopen jaren flink wat leuke commercials met Harry Piekema in de hoofdrol, zoals ook in deze commercial uit 2009, waar Harry Sinterklaasverhaaltjes aan het vertellen is in de Albert Heijn. Zodra Sinterklaas komt wordt hij weggestuurd door Zwarte Piet en gaat het feest beginnen.

Krijg je geen genoeg van de marketing omtrent het Sinterklaasfeest?! Eerder schreef Jannick al een blog over het feit dat retailers steeds minder gebruik maken van Zwarte Pieten in commercials vanwege de eindeloze discussies. Wil je hier meer over weten én de echte Bol.com klassieker nog een keertje zien? Klik dan hier! 🙂

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Een gedachte over “Sinterklaascommercials; Sterke inhakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.