BlogInnovatieMarkethings.net informeertOverig

Sneller dan snel! Innovaties in Fast Moving Consumer Goods

Nee hè, weer een concurrent op de markt? Producenten van ‘Fast moving consumer goods’ (FMCG) hebben hier vaak mee te dealen. Er ontstaat een groot scala aan soortgelijke consumentenproducten. En precies daarom is het van groot belang om consumenten te blijven verrassen en te verleiden. De oplossing? Incrementele innovaties, want een kleine aanpassing of vernieuwing doet namelijk al erg veel!

Fast Moving Consumer Goods (FMCG)

Wat zijn dat nou eigenlijk voor goederen? Het zijn veel verkochte consumentenproducten met een korte levensduur en snelle omloop. Je kunt denken aan voeding, toiletartikelen, cosmetica en wasmiddelen. Heb jij vandaag al Axe op gespoten? Of een lekker glas Cola weggetikt? De FMCG’s worden regelmatig geconsumeerd. Maar welk merk krijgt nu de voorkeur? Er is zoveel keuze en de overstap is snel gemaakt. Vechten en onderscheiden dus!

Hoe? Innovaties.

Sneller dan snel worden innovaties van grote merken op de markt gebracht. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om de klant te verrassen en uit te dagen; een nieuw smaakje of een andere verpakking. Dit zijn de zogenoemde incrementele innovaties. Maar, nieuwe concepten creëren voor de massa blijft een uitdaging. Een groot deel van de FMCG-bedrijven heeft hier in de praktijk moeite mee. Zij komen niet verder dan visies als ‘Innovation is the key’. Niettemin is het een aantal grote merken wel weer gelukt om met een nieuw idee te komen! De afgelopen tijd kwamen weer diverse creatievelingen met eersteklas innovaties op de markt. Zullen ze ook aanslaan bij de consument? Ik denk het wel!

Coca Cola Life

Coca Cola met een groene verpakking? Ja echt! Coca Cola Life! Het bevat ingrediënten van natuurlijke oorsprong en een derde minder suiker en calorieën, voor de gezonde consumenten onder ons.

Coca Cola Life; innovatie

Mora chick ins

Een verrassend lekkere nieuwe snack! “In één hap proef je de krokante korst, malse kip en een verrassende vulling”. Dat klinkt mij goed in de oren!

Mora Chick Ins; innovatie

Magnum black en pink

Twee nieuwe magnum ice cream smaken! Voor welke zou jij gaan? Ik wil de espresso smaak proberen.

Magnum black and pink; innovatie

Axe black

Axe Black, de nieuwe lijn van het merk. Wel erg donker.. of juist mooi?

Axe Black; innovatie

Grolsch Radler mandarijn en Radler 0.0%

Voor de bierliefhebbers! Grolsch introduceert twee nieuwe varianten; de nieuwe Grolsch Radler 0.0% Alcoholvrij en Mandarijn. Het merk speelt in op de trends, want de nieuwe smaken zijn gebaseerd op echt vruchtensap.

Grolsch radler 0,0; innovatieGrolsch Radler Manderijn, innovatie

Welk product heb jij al geprobeerd? Ik ben benieuwd!

The following two tabs change content below.

Dionne Tangenberg

Laatste berichten van Dionne Tangenberg (toon alles)

Een gedachte over “Sneller dan snel! Innovaties in Fast Moving Consumer Goods

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.