BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Sociaal netwerk Blytes besproken!

Geschreven door Ruben Teunissen

Afgelopen week werd het nieuwe sociale netwerk Blytes gelanceerd door Tim van Elsloo. Het is een versimpelde versie van Hyves en Facebook aldus de 16-jarige oprichter. In een gesprek met nieuwssite Nu.nl sprak Van Elsloo de wens uit om binnen één jaar tussen de tienduizend en honderdduizend leden te hebben. Ook vindt hij Blytes beter dan Hyves en Facebook.

Gedurfde en gewaagde uitspraken voor een 16-jarige programmeur. Natuurlijk is het goed om ambitie te hebben, maar in Nederland is het niet altijd slim om jouw kop boven het spreekwoordelijke maaiveld uit te steken. We nemen de proef op de som door een bezoek te brengen aan Blytes.nl.

Proef op de som
Onderstaand een aantal zaken die mij persoonlijk opvielen bij een bezoek aan Blytes.

Verbeterpunt: Laadtijd website
Wat direct opvalt is de lange laadtijd van de homepagina. Bovendien doen niet alle afbeeldingen het. Blijkbaar heeft het artikel op Nu.nl gezorgd voor een te grote hoeveelheid aan verkeer, waardoor de server het niet trekt. Dat is naar mijn idee toch echt een punt met verbeterpotentieel omdat het de basis is van een website. Een duidelijke #fail dus.

Positief punt: Overstapservice
Het is mogelijk om door middel van een speciale overstappagina de content van bestaande sociale netwerken (Hyves, Facebook etc.) te gebruiken om jouw profiel te bouwen op Blytes. Dit bespaart tijd voor de gebruiker en verlaagt daardoor direct de drempel om lid te worden.

Positief punt: Nieuwsintegratie
Als fervent bezoeker van nieuwswebsites vind ik het een goede zaak dat er sprake is van nieuwsintegratie. De laatste nieuwsberichten van Nu.nl zijn hierdoor direct (tussen de updates van jouw vrienden) te zien.

Verbeterpunt: Onderscheidend Vermogen
Als je succes wilt hebben in het sociaal medialandschap is het belangrijk om je te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Het enige echte onderscheidend vermogen is de optie ‘Gezichtsherkenning’. Op het moment dat iemand eenmaal gespot en getagged is op een foto, herkent het systeem hetzelfde gezicht op andere foto’s. Deze gezichten worden dan automatisch getagged. Deze optie alleen is mijns inziens te weinig om echt onderscheidend te zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Hyves en Facebook.

Laat jouw mening horen!
Natuurlijk heb jij ook een mening. Laat daarom jouw mening horen bij de reacties! Kortom:

Is Blytes een slap aftreksel van Hyves en Facebook of betekent het een revolutie in het sociale media landschap?

The following two tabs change content below.

7 gedachten over “Sociaal netwerk Blytes besproken!

  1. Goed dat je een artikel hebt geschreven, alleen het puntje laadtijd ben ik het niet met je eens. Het is inderdaad een fail, maar de ontwikkelaar, Tim, heeft wel op vele locaties aangegeven dat hij extra servers heeft besteld.

    Trouwens, een fail voor deze site. Dat je persee http:// moet typen bij een url.

  2. Over Blytes heb ik nog geen mening. Logisch dat er nog wat kinderziektes zijn. Over de oprichter, de 16 jarige Tim van Elsloo kan ik alleen maar zeggen. Heel veel respect voor. Deze jongen beschikt over de ware ondernemersgeest. Hier kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.

  3. Heel leuk als je zoiets wil beginnen maar zorg dan dat alle codering van de website goed gedaan is en dat alle mappen beveiligd zijn. En ga dan verder kijken wat er allemaal nog meer mogelijk is. Verder leuk idee maar ben benieuwd of de gezichtsherkenning enzo goed gaat lukken!

  4. Hoe schandalig slecht dat die site dat beetje extra traffic totaal niet aan kan en direct uit de lucht is. Mooi ambitieus plan, maar ik zie het niet gebeuren.

  5. Facebook maakt ook al gebruik van gezichtsherkenning. Als je iemand tagt in een album is die vaak op alle andere foto’s in dat album direct getagged. Ik blijf toch nog even bij Facebook. Maar voor een 16-jarige. Niet verkeerd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.