BlogMarkethings.net informeertOverig

Social media case: De Twitterende IJscoman

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Tegenwoordig wordt social media steeds vaker ingezet om de verkoop van een product of dienst te bevorderen. Uiteraard met wisselend succes. In dit bericht komt een interessant succesverhaal aan bod. Nu het lekkere weer steeds dichterbij komt, is het een goed moment om het concept @socialijs van student Marten Schuurman te bespreken. Hij is naar eigen zeggen de eerste twitterende ijscoman van Nederland.

Concept @socialijs

Het feit dat het concept vrij simpel is, zal waarschijnlijk deels verklaren waarom het concept zo goed werkt. Marten laat via social media, zoals Twitter en Hyves, weten op welke locatie hij ijs aan het verkopen is. Vervolgens kunnen klanten op de via social media aangegeven locatie één of meerdere ijsjes kopen. Zijn huidige werkgebied ligt in en rondom Utrecht. Om zoveel mogelijk vrienden en volgers te krijgen op Hyves, Twitter en FourSquare maakt Marten gebruik van diverse acties. Zo maken klanten kans op gratis ijs door via FourSquare in te checken op de diverse verkooplocaties van Marten.

Interview met Marten Schuurman

Bekijk hieronder het interview dat NOS Headlines had met de oprichter van Socialijs.

http://www.youtube.com/watch?v=6vBUNerK94E

Jouw mening

Wat vind jij van dit concept? Zou jij een ijsje kopen bij @socialijs als dat bij jou in de buurt zou kunnen? Wat zou jij anders doen? Laat het ons weten bij de reacties hieronder!

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Social media case: De Twitterende IJscoman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.