BlogCommunicatieConsumentengedragMarkethings.net informeert

Social media, een week vol veranderingen

Vorige week was een week vol nieuws op het gebied van social media. Een kort overzicht.

Twitter

Zo gaven de ontwikkelaars van Twitter een nieuw uiterlijk aan de browserversie van de micro-blog dienst. Naast kleine aanpassingen een nieuwe feature is de mogelijkheid om een Tweet in te sluiten en te delen. Daarnaast is de nieuwe lay-out gespiegeld en is Twitter een samenwerking aangegaan met een twintigtal bedrijven die een speciale pagina krijgen voor hun marketingactiviteiten (zie bijvoorbeeld @cocacola). Ook de mobiele apps en de applicatie Tweetdeck, die al eerder overgenomen werd door Twitter, werden onder handen genomen. Goed vind ik de overeenkomsten tussen de app en de webversie op het gebied van design en lay-out.

Facebook

Facebook kwam bijna gelijk met Twitter ook met een update voor de mobiele applicatie. De Facebook-app had al een lange tijd last van vervelende bugs. Daarnaast is de layout van de app compleet veranderd. Het is nu mogelijk je notificaties te bekijken zonder je huidige positie in de newsfeed te verliezen. Ook is het makkelijker je vrienden te taggen in foto’s en is navigeren door de app makkelijker en sneller. Eerder werd het al mogelijk om de newsfeed chronologisch te sorteren in plaats van op relevantie, een update die goed werd ontvangen door de gebruikers.

Youtube

Minder ingrijpende veranderingen kwamen van Youtube. De homepage werd veranderd qua design en het zou gemakkelijker voor de gebruiker moeten zijn om kanalen te volgen. Naar mijn mening is deze update het minst ingrijpend.

Klout

Tenslotte verbeterde Klout de mogelijkheid om topics toe te voegen. Klout is een algoritme dat meet hoeveel invloed je online hebt en op welk gebied. Gebruikers kunnen elkaar een +K score geven op een bepaald topic als ze elkaar onlangs beïnvloed hebben.

Wat vind jij?

Gebruik jij de nieuwe applicaties al? Wat vind je ervan? Wat vind je van de veranderingen van Klout en Youtube? Laat het weten onderaan bij de comments of deel het blog via de social media buttons.

4 gedachten over “Social media, een week vol veranderingen

  1. Handig om zo in een oogopslag een aantal updates op social media gebied te zien. Ik heb echter even op de twitter pagina van Coca-Cola gekeken, en begreep niet helemaal wat er nu precies anders is dan voorheen?
    Daarnaast vond ik het opvallend Klout in het lijstje Twitter, Facebook, Youtube te zien staan; ik ken deze dienst niet. Kan iemand mij wat meer over de mogelijkheden van Klout vertellen?
    (ik heb me inmiddels op Klout.com aangemeld maar krijg slechts een lege pagina met de tekst error on page)

  2. Stan, de display-pic is groter, er is meer plaats voor advertentieruimte, adverteerders kunnen prioriteit geven aan advertised tweets in hun lijst (een Tweet staat bovenaan in de lijst). Daarnaast kunnen @replies gescheiden worden van @mentions.
    Klout valt op in het lijstje van Twitter, Facebook en Youtube maar staat daar vooral door de nieuwswaarde. Met de opkomst van social media marketing (SMM) en het belang van data tegenwoordig moeten social media activiteiten en invloeden kwantificeerbaar zijn. Althans dat is mijn kijk erop. Klout staat overigens nog in haar kinderschoenen (bètafase) en krijgt ook veel kritiek om de veranderingen en om de (on)zin van de dienst.
    Ik zal eens kijken of een van mijn volgende blogs kan wijden aan Klout, bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.