CommunicatieConsumentengedragE-commerceMarkethings.net informeertOverig

Social media in 2019: de verwachte trends en ontwikkelingen

De kop is eraf en we bevinden ons inmiddels al een flink aantal dagen in 2019. Een mooi moment om eens te kijken naar wat we kunnen verwachten van dit nieuwe jaar! Vandaag focus ik mij op social media en zorg ik ervoor dat jij goed voorbereid het nieuwe jaar ingaat. Lees snel verder!

Doorbraak van livestream

Afgelopen jaar maakten stories al een doorbraak op onder andere Instagram en Facebook. De verwachting is dat dit komend jaar verder zal doorzetten en dat bedrijven echt niet achter kunnen blijven. Naast het creëren van tijdlijnberichten, is het dus ook van belang om de kracht van stories te benutten. Laat het personeel zien, neem de camera mee tijdens het verwerken van een bestelling indien je een webshop hebt of zend live uit tijdens een presentatie; op deze manier krijgt de consument het gevoel dat hij er echt bij betrokken wordt.

Chatbots, chatbots en nog eens chatbot

Voorheen werden chatbots nog voorzichtig ingezet door bedrijven als KLM om reizigers op de hoogte te stellen van eventuele wijzingen in de vlucht, tegenwoordig zijn chatbots bijna niet meer weg te denken. Mensen die met een chatbot praten, hebben vaak niet eens door dat het een robot betreft. In 2019 zal deze trend zich doorzetten en zullen veel andere bedrijven naar verwachting vallen voor de efficiëntie en nauwkeurigheid van chatbots. Beschikt jouw bedrijf nog niet over een chatbot? Verdiep je dan zeker eens in de mogelijkheden, want er zijn flinke ontwikkelingen geweest.

Budget voor social media groeit sterk

Binnen veel bedrijven wordt de kracht van social media steeds meer erkend. Hierdoor wordt er steeds meer budget besteed aan deze tak van het bedrijf. Waar social media voorheen vaak een bijzaak was, wordt de titel social media marketeer nu steeds vaker toegepast. Social media is erg omvangrijk, dus naar mijn idee zeker een goede zet om in een bedrijf (waarvoor social media relevant kan zijn) iemand aan te wijzen die deze rol op zich neemt.

Toenemende transparantie 

Authenticiteit, dat is waar het om draait. De consument vindt het niet erg als er een foutje wordt gemaakt, maar hier moet wel eerlijk en open over gesproken worden door bedrijven. En deze trend zal zich doorzetten ten opzichte van eerdere jaren. Als je als bedrijf dus een blunder of foutje maakt, wees dan niet bang om dit te delen (afhankelijk van de grote uiteraard). Op deze manier krijgt het bedrijf een gezicht voor de consument en zal het als meer authentiek worden gezien.

Augmented reality shopping

Even snel digitaal een jurk passen via Instagram, of een nieuwe hippe haarkleur uittesten voor de spiegel; dit zal in de toekomst steeds gebruikelijker worden. Zo maakt l’Oréal flinke stappen op dit gebied. In de nabije toekomst zul je steeds meer spiegels zien in kapsalons die zijn uitgerust met een speciale technologie waardoor jij kunt testen hoe een specifiek kapsel jou staat. Beetje het idee van een filter op Snapchat, maar dan wat nauwkeuriger en wat minder over de top. En er zijn meer bedrijven die inhaken op deze trend! Zo biedt Coolblue je de mogelijkheid om een televisie in je huis te plaatsen en maakt de webshop NuBuiten.nl het zelfs mogelijk om onder andere een complete kapschuur te plaatsen in je tuin. Op deze manier wordt er een drempel voor de consument weggehaald om online te bestellen, wat hopelijk zal zorgen voor meer aankopen. Wat mij betreft hele mooie ontwikkelingen, die zowel voor de consument als voor bedrijven van belang zijn!

Al met al heel wat trends en ontwikkelingen die ik verwacht te zien in 2019. Ik ben benieuwd hoe het er aan het einde van het jaar uit zal zien in het social media-landschap!

Welke ontwikkelingen verwacht jij te zien in 2019 qua social media?

Bronnen

  • https://www.frankwatching.com/archive/2018/10/22/10-onmisbare-socialmedia-trends-voor-2019/
  • https://www.coolblue.nl/advies/hoe-bekijk-je-virtueel-een-televisie.html
  • https://nubuiten.nl/ontdek-nubuiten/nubuiten-app
The following two tabs change content below.
blank

Lisanne de Jongh

Lisanne studeert Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg en blogt sinds maart 2018 voor Markethings.net. Haar interesses zijn onder andere te vinden in consumentenpsychologie, Experience Marketing en contentmarketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.