BlogOverig

Stagelopen tijdens je master! Wat haal jij eruit?

Begin april ben ik, Nick van Nieuwenhuizen, na het afronden van mijn Marketing Management vakken, begonnen aan mijn stage bij FrieslandCampina in Amersfoort. Hier ben ik werkzaam binnen het Out of Home team, dat verantwoordelijk is voor het marketing- en salesbeleid richting onder andere “Catering, Convenience & To Go” kanalen.

Omdat de meeste studenten niet exact weten wat ze uit een stage kunnen halen, wil ik dit graag inzichtelijk maken. Om jullie niet te vermoeien met lappen tekst, heb ik zeven redenen uiteengezet waarom ik gekozen heb voor een stage.

Nick van Nieuwenhuizen FC

1.       Theoretische kennis omzetten in praktijkervaring

In de master Marketing Management bouw je aan een breed gefundeerde kennis op het gebied van alle aspecten die verband houden met marketing. Door middel van een stage binnen een bedrijf met grote A-merken heb ik de kans aangegrepen om deze kennis te vertalen naar praktische en relevante werkzaamheden. Hoewel ik tijdens mijn hbo-opleiding reeds tweemaal stage heb gelopen, in binnen- en buitenland, ervaar ik dat een universitaire stage meer diepgang biedt.

2.       Verder ontwikkelen van vaardigheden

Om meerdere taken tegelijkertijd, op tijd en goed uit te voeren dien je te bezitten over uitstekende  communicatieve en organisatorische vaardigheden. Een stage, bij FrieslandCampina, is daarom voor mij de uitgelezen kans om deze vaardigheden verder te ontwikkelen, omdat er veel in projectgroepen wordt gewerkt.

3.       Uitbreiden netwerk

Ook al heb je zoveel kennis en vaardigheden ontwikkeld, zonder een breed netwerk is het moeilijker om aan een baan te komen. Omdat iedereen tegenwoordig met elkaar verbonden is,  door middel van LinkedIn, kan de aanbeveling van een manager de beslissende factor zijn waarom er gekozen wordt voor jou.

4.       Achterhalen van aansprekende functies en werkzaamheden

Tja, wat vind ik nou een écht leuke functie: brandmanager, productmanager, salesmanager, accountmanager? Of wil ik een data-analist worden. Natuurlijk kan ik hier achter komen tijdens een traineeship, maar dat is minder vrijblijvend. Binnen de Out of Home afdeling van FrieslandCampina heb ik zowel te maken met marketing als sales gerelateerde functies, dus ik ben straks breed georiënteerd en weet dan wat ik echt leuk vind.

5.       Het ontdekken van de bedrijfscultuur

Om je werkzaamheden binnen een organisatie goed uit te kunnen voeren, moet je passen binnen de bedrijfscultuur van het bedrijf. Van verschillende ex-stagiaires had ik vernomen dat FrieslandCampina een bedrijf is met een zeer open cultuur: een informele werksfeer waar je veel vrijheid krijgt om je werkzaamheden uit te voeren. Dit sprak mij aan én om te ervaren hoe ik mij binnen een groot multinational thuis zou voelen, besloot ik dat ik hier stage wilde lopen.

6.       Meer kans op de arbeidsmarkt

Met een master Marketing Management staat elk bedrijf om je te springen; de deuren staan wijd open voor je! Althans, dit was zes jaar geleden misschien het geval… Om straks niet maanden aan het solliciteren te zijn, is het van belang om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met een stage op masterniveau op mijn CV staan de deuren straks weer iets verder voor mij open.

7.       Een plek voor het schrijven van de masterthesis

Vanaf de start van mijn master had ik het voornemen om te gaan afstuderen binnen een onderneming met sterke A-merken. Dit houdt een verder verband met alle redenen die ik hier benoemd heb: praktijkervaring, netwerken, baanperspectief en kennis maken met de bedrijfscultuur.

Dit was een korte opsomming van mijn persoonlijke redenen om een stageplek in te willen vullen. Mocht je echter kiezen voor een bestuursjaar of ga je gelijk beginnen met afstuderen of solliciteren… Zet dan goed uiteen wat jij eruit wil halen!

Hoofdkantoor FC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.