BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Sterke merken maken massaal gebruik van 1 april

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Vandaag is het 1 april. Traditioneel is dit een dag waarop sterke merken proberen om hun merk middels een grap onder de aandacht van de consument te brengen. In deze blog komen onder andere de Heineken Bierpad, het 100-jarige bestaan van Youtube, de nieuwe gebruiksvorm van Gmail getiteld Motion en het vingerfitness programma Chromercise van webbrowser Google Chrome aan bod.

Heineken: Bierpad

Deze 1 april grap dateert van vorig jaar, maar dat maakt hem niet minder leuk. Op de website bierpad.nl presenteert Heineken in samenwerking met Philips de speciaal ontwikkelde Heineken SENSEO® bierpad. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn om op ieder moment een biertje te tappen met het koffieapparaat. Deze grap is bedacht door het Rotterdamse internetbureau Mangrove. Overigens is het niet iedereen duidelijk dat het een 1 april grap uit 2010 is. Zo werd de bierpad vandaag paginagroot besproken in het Algemeen Dagblad.

Youtube 100 jaar

Ook de website op het gebied van videohosting heeft een 1 april grap gelanceerd. Zo zou Youtube op 1 april 1911 opgericht zijn door William Howard Taft. Vanwege de festiviteiten heeft men de meest populaire video’s uit de tijd (zie de video), tezamen met het openingsbericht online geplaatst. Zou er echt iemand zijn die deze 1 april grap gaat geloven?

Gmail Motion

De gratis e-maildienst van Google bericht op haar website over een nieuwe manier van communiceren. De muis en het toetsenbord zijn immers verouderd en daarom is het tijd voor Google Motion. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om gebruik te maken van Gmail door middel van bewegingen van het lichaam.

Chromercise vingerfitness

Webbrowser Google Chrome lanceert de sport Chromercise, waarbij het de bedoeling is dat een gebruiker zijn of haar vingers traint. Dit alles om ervoor te zorgen dat de vingers van de gebruiker goed getraind zijn, zodat men de snelheid van Google Chrome kan bijhouden. Hiermee refererend naar één van de unique sellings points waarmee men de browsermarkt probeert te veroveren. Hieronder staat een filmpje waarin men diverse oefeningen laat zien. Overigens is het niet zo makkelijk als het lijkt, getuige de zweetdruppels van de deelnemers in het filmpje.

Deel jouw mening!

  • Wat vind jij de leukste 1 april grap?
  • Ben je zelf andere 1 april grappen tegengekomen?
  • Wat vind jij van 1 april in het algemeen?

Laat het hieronder horen bij de reacties. Je kunt dit bericht ook delen.

         


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

6 gedachten over “Sterke merken maken massaal gebruik van 1 april

  1. @ Messink Youtube bestaat geen 100 jaar. Dat is juist de grap, duidelijk? Youtube is opgericht in februari 2005 en bestaat dus nog lang geen 100 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.