Blog

Stunt ter lancering van de Honda 2012 Civic

Honda 2012 Civic: The Prize

Honda bedacht een stunt ter lancering van de nieuwe 2012 Civic. De stunt valt in de categorie guerrillamarketing en zoals zo vaak met guerrillamarketing is het leuk en trekt het de aandacht. Kortom een succesvolle manier om jezelf als merk ten behoeve van een bepaald product in de kijker te spelen. Bekijk hieronder het filmpje en oordeel zelf.


http://www.youtube.com/watch?v=G2a9B4thsZg

Driving is fun again

Honda beweert dat alle verbeteringen aan de 2012 Civic in het teken staan om de auto ‘more fun’ te maken. Vandaar ook de tekst in het filmpje: driving is fun again. Diezelfde redenering is gebruikt bij het publiekelijk presenteren van deze auto in dit filmpje. Naar mijn idee dan ook een geslaagde guerrillamarketingactie. Wat vinden jullie? Is dit een geslaagde zet?

Met dank aan Siege Marketing.

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Mark Hoogerbeets. Ik ben afkomstig uit het zuiden van het land, omgeving Venlo en ben 23 jaar oud. In het verleden heb ik Commerciële Economie (IEMES) gestudeerd aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg. De afkorting IEMES staat voor International Event, Music & Entertainment Studies. De naam Bedrijfshogeschool is tegenwoordig omgedoopt tot Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Na afronding van deze studie wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Per september 2011 ben ik dan ook gestart met de Pre-Master Marketing Management, die mij tot dusver prima bevalt. Eind maart (2011) ben ik actief lid geworden bij Asset Marketing. Sindsdien probeer ik met regelmaat interessante blogs te plaatsen op Markethings.net. Ik vind het erg leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan Asset Marketing.

Laatste berichten van Mark (toon alles)

6 gedachten over “Stunt ter lancering van de Honda 2012 Civic

  1. Ik snap de link tussen de auto en het cereal niet helemaal? Of is het typisch amerikaans dat cereal fun is?

  2. Volgens mij gaat het er vooral om dat een speelgoedauto in een pak zit verstopt. En als klein jongetje en wellicht ook meisje vonden we dat allemaal leuk en spannend. 🙂

  3. Vind hem zelf niet echt leuk en zoals loes al aangeeft is voor mij de link tussen auto en cereal ver te zoeken.

  4. Het was wat spectaculairder geweest als die auto uit het pak kwam gereden in een regen van cereals… Vindt het nogal tam zo, maar het publiek lijkt onder de indruk. Ach ja, het feit dat hij op ons blog verschijnt geeft in ieder geval aan dat er wat buzz is ontstaan.

  5. Het gaat om een actie die is uitgevoerd in Canada. Aangezien men daar veel cereal eet en daarbij regelmatig een autootje als geschenk krijgt, is deze actie voor de Canadezen beter te begrijpen. Met andere woorden: De link tussen het autootje en de cereal is in Canada overduidelijk. Voor ons is het inderdaad wat minder duidelijk.

  6. Aaahhh kwam die auto uit dat pak? Ik zag het meer als een soort aanhanger 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.