BlogInnovatieMarkethings.net inspireert

Succes alleen in kwantiteit meten voldoende?

Op de website spreken ze van een groot succes voor het Interactive Media and Marketing Event (IMME) 2011. Dit zal voornamelijk gebaseerd zijn op kwantitatieve gegevens, als je het mij vraagt. En ja hoor: “De grote aantallen bezoekers hebben volop inspiratie op kunnen doen tijdens het uitgebreide programma en de online buzz rondom het evenement was enorm.” Niets aan gelogen, het was druk. En dat er online veel over het event werd gepost, geloof ik direct. Maar waren al die mensen tevreden? En waren die uitlatingen louter positief?..

IMME 2011

De eerste vraag hangt sterk af van het verwachtingspatroon dat voorafgaande aan het IMME bestond. Als je je vooraf inschreef kon je dit evenement in de Jaarbeurs Utrecht gratis bezoeken. Toch komen er altijd niet-directe financiële kosten bij kijken, zoals de reis, het ophangen van je jas en het nuttigen van een lunch. Ook verwacht je iets terug voor de niet-financiële kosten die je maakt, zoals de tijd en moeite die je erin steekt. Alles samengenomen gold voor mij persoonlijk dat ik het de moeite niet waard vond. Maaaar…. wat verwacht je ook van een gratis event? Dat wist ik dus niet, want dit was de eerste keer. Ik was er benieuwd naar en ben blij dat ik nu het antwoord heb gevonden. Hoewel je statistisch gezien natuurlijk niet met 95% betrouwbaarheid kunt stellen dat dit voor alle gratis evenementen geldt.

Hyves, Vergelijk.nl, UPC en SNS Bank

Dan de tweede vraag. Nee, de uitlatingen op internet waren niet louter positief. Het IMME duurde twee dagen en na de eerste dag trok ik na een kleine speurtocht op Twitter de conclusie dat de meningen zo’n beetje 50/50 verdeeld waren. Hopende op dat ik bij de positieve helft zou horen, ben ik vorige week donderdag (27 februari, red.) toch naar de Jaarbeurs getrokken om het met eigen ogen te zien…
Met het MIE van eind november 2010 in het World Forum in Den Haag nog vers in het geheugen, was ik goed in staat de vergelijking met een betaald evenement te maken. Hier betaalde ik een toegangsprijs van € 37,50 (gereduceerd; wat is het toch heerlijk om student te zijn!) en – mede door een geslaagde 2009 editie – lagen mijn verwachtingen hoog. Die werden meer dan ingelost door de aanwezigheid van bekende bedrijven en inspirerende workshops. Op het IMME waren vrijwel geen bekende bedrijven te vinden. Na Hyves, Vergelijk.nl, UPC en SNS Bank was de pap – wat dat betreft – wel op en de meesten zullen met me eens zijn dat het niet de meest sexy merken zijn voor een marketeer. Maarja, wellicht part of business voor de digitale tak van sport.

Naast een beursvloer met bedrijvenstands waren er ook ruimtes met lezingen en workshops. Deze waren niet afgesloten, maar slechts door doeken afgescheiden van de rest van de rumoerige Jaarbeurs. De zwarte doeken zagen er nog best elegant uit, maar erg effectief was het niet. De geluiden van de ‘vloer’ en de zalen kruisten elkaar, wat een rommelig effect gaf. Zonde, want hierdoor kwam de boodschap van de sprekers wellicht minder goed over. Die sessies kunnen namelijk heel interessant zijn voor ondernemers die graag wat meer knowhow willen vergaren op bepaalde gebieden. Zo heb ik bijvoorbeeld een erg vermakelijke lezing door de oprichter van @VroegeVogel bijgewoond. Een leuk concept, waarmee je jezelf altijd als eerste van de nieuwste producten en gadgets kunt voorzien.

En er waren nog meer positieve dingen hoor……………….

…………………………. 😉

Goedmakertje

Daar scoort het IMME wel het hoogst mee! Ze hebben zeer goed recruitwerk geleverd wat betreft het vrouwelijk schoon. Dat is een compliment waard en maakt stiekem toch een hoop goed op zo’n dag. Twee waren er zelfs zo aardig om, namens Techno Design IP, versgemaakte stroopwafels uit te delen. De boodschap hierbij was: “Online Marketing. Smaakt naar meer…”. In ruil voor de overheerlijke Echte Goudse Stroopwafelen werd je badge gescand en kreeg je de dag erna een e-mail met meer informatie over het bedrijf. Opzich slim gedaan en waar koop je tegenwoordig nog zo goedkoop je stroopwafel? Eén muisklik (delete) is toch geen geld 🙂

Niet met lege handen naar huis

Verder ging ik naar huis met een goodiebag, met daarin zoals altijd een hoop promotiemateriaal, een aardig tijdschrift genaamd Webarchitects (adviesprijs € 4,95) en een door Ad Hoc Data aangeboden cd-rom met 500.000 zakelijke adressen. Wie weet voor welk onderzoek ik het ooit nog eens kan gebruiken. Maar al met al: ik ben in ieder geval niet helemaal met lege handen naar huis gegaan!

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Succes alleen in kwantiteit meten voldoende?

  1. Leuk om een keer te zien en gedaan te hebben, maar daar hield het bij mij ook snel mee op. Volgend jaar toch maar wel weer MIE voor mij en geen IMME; maarja dat is een persoonlijke keuze. Wel een leuk artikel!

  2. Lekker kritische, heel goed.
    Ik was diezelfde dag een deur verder in dezelfde jaarbeurs bij de webwinkel vakdagen. Die waren gelukkig wel interessant. Ik twijfelde nog of ik even bij IMME langs zou gaan, maar besloot dat het genoeg was geweest. Niets gemist dus als ik het zo hoor. Wel jammer eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.