BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Super Bowl Sunday

Aanstaande zondag is het weer zo ver: de Super Bowl. De Super Bowl is de kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL). Naast dit sportevenement alleen, is er nog veel meer te halen op gebied van marketing gedurende dit evenement.

Super Bowl Sunday

De dag waarop de Super Bowl plaatsvindt, wordt door de Amerikanen beschouwd als een nationale feestdag. Het is na Thanksgiving de dag van de meeste voedselconsumptie en gemiddeld genomen is de Super Bowl de meest bekeken uitzending van het jaar. De editie van vorig jaar trok een record aantal kijkers: 106,5 miljoen. De prijs voor reclamespotjes in de rechtstreekse rapportage is dit jaar dan ook gestegen met maar liefst 30%, tot boven de 2,5 miljoen dollar voor een half minuutje. Bedrijven ontwikkelen reclames speciaal rondom dit evenement om er een zo hoog mogelijk rendement uit te halen. Reclames zijn daarmee en belangrijk onderdeel geworden van de Super Bowl Sunday.

Alvast een voorproefje

Lekken van commercials die zullen worden uitgezonden op Super Bowl Sunday is natuurlijk aan de orde van de dag. Het leidt zelfs tot uitlatingen als: ‘Volkswagen has finally leaked their Darth Vader Super Bowl 2011’. Kun je niet wachten, kijk dan hieronder. Wacht je liever tot zondag? Ook goed!

http://www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0

http://www.youtube.com/watch?v=RVjUwath7vA

http://www.youtube.com/watch?v=yBuuiKp4qU8

http://www.youtube.com/watch?v=MWoegbBNAZs

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Super Bowl Sunday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.