BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Tablet Wars: Kerst Editie

Paus Benedictus XVI stak onlangs met behulp van een tablet de lichtjes aan van de ”kerstboom” in het Italiaanse Gubbio. Blijkbaar reden genoeg voor wereldnieuws. Ook de NOS doet hier vrolijk aan mee en bericht dat de paus dit heugelijk feit heeft vervolmaakt met behulp van een iPad. Alleen het was geen Ipad maar een Sony Tablet, aldus Sony. Vrede op aarde deze kerst? Tablet Wars: kerst editie.


Om even bij het begin te beginnen: het gaat niet om het aansteken van de lichtjes in een echte boom, maar om een reeks lampjes op een bergwand, gegroepeerd in de vorm van een denneboom. De grootste ter wereld volgens Guinness World Records. Met behulp van een tablet kan de Paus dan vanuit het Vaticaan de kerstboom 230 kilometer verderop ontlichten.

Het Vatican Information Service (VIS) bericht dat dit bereikt is met een Sony Tablet. Rome Reports heeft het echter over een Ipad. En de NOS nu dus ook al. Apple als toonaangevend bedrijf heeft natuurlijk het voordeel dat de iPad een algemeen begrip is, net zoals de iPod en de iPhone. Maar het is toch wel jammer voor Sony als deze mooie reclamemogelijkheid ze door de neus wordt geboordt en dat Apple dan nog met de eer gaat strijken ook.

Er zijn twee videofragment in omloop. Eentje waarop de paus met een iPad op zijn bureau bezig is, en eentje waarbij hij de Sony Tablet aangeboden krijgt. Opvallend detail: bij de Sony versie staat er wat kerstversiering op zijn bureau, bij de iPad versie niet. Bij de Sony versie is er sprake van een druk op een (virtuele) knop, bij de iPad lijkt het alsof hij aan het scrollen is. Hoe komt het dat er twee verschillende versies zijn? Ik vermoed dat de versie met de iPad van Rome Reports knip en plakwerk is van de keer dat de paus een tweet verstuurde een tijdje terug. Als je de reportage van Rome Reports wilt gebruiken moet je wel even contact opnemen met hun sales afdeling. Prima staaltje journalistiek… Oordeel zelf!

iPad (Rome Reports):

Sony Tablet

Welke is echt? Deel je mening hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Tablet Wars: Kerst Editie

  1. Haha grappig verhaal. Zou het daadwerkelijk gaan om een ‘sponsorcontract’. Nooit gedacht dat het Vaticaan voor commerciële doeleinden te porren was. Persoonlijk denk ik inderdaad dat nummer 2 de ‘echte’ is.

  2. Ja, dat denk ik zelf ook. Wel apart om te zien dat de NOS gewoon blind dingen overneemt zonder ze eerst te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.